Assar förlänger!

Assar Kammenhed har förlängt kontraktet med ytterligare en säsong. “Assar blir enormt viktig för vårt spel i försvar och anfall och jag vet att han ska göra allt för att hjälpa laget,” säger Nemanja Milosevic. “Det ska bli väldigt roligt att spela i Lugi nästa säsong också. Jag känner mig revanschlysten efter en lite sämre fjolårssäsong, så förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka och göra det bättre i år,” säger Assar Kammenhed.

Vid vårens avgörande kvalmatchen mot Skånela för att säkra kontraktet för fortsatt spel i Handbollsligan kunde vi se en blek Assar Kammenhed på läktaren i Sparbanken Skåne Arena, direkt inkommen från uppvaket på sjukhuset efter sin knäoperation. “Assar hade lite otur med sin knäskada i andra delen av säsong och vi saknade honom på slutet, och därför missade han även VM med U21,” säger Nemanja. “Det var precis i landningen efter en satsning, jag landade fel och benet vek sig åt fel håll helt enkelt. Det var inre ledbandet i knät som blev uttänjt, när jag röntgade knät för att se om något mer gått sönder hittade läkarna en lös broskbit från en äldre skada som plockades bort. Sedan dess har jag jobbat mycket rehab och är idag helt frisk från skadan,” säger Assar Kammenhed.

Den tjugoårige högernian Assar Kammenhed gör nu sin fjärde säsong med A-truppen. “Assar är en av de spelare som jag tränat sedan han lyftes upp i A-laget. Han har visat år efter år att han utvecklas hela tiden, inte så snabbt som jag trodde men jag tror att detta blir året då han får sitt verkliga genombrott,” säger Nemanja Milosevic. “Jag skulle beskriva mig själv idag som en mer mogen spelare än vad jag var då. På dessa fyra åren har jag fått ta del av en massa fina erfarenheter som har hjälpt mig bli en bättre handbollsspelare. Idag känner jag att jag kan misslyckas och känna att jag gör rätt nästa gång istället. Det ger mig en trygghet och ett lugn som är viktigt för mig när jag spelar, jag kan lättare koncentrera mig på rätt saker, “ säger Assar Kammenhed.

“Assars största kvalitet är försvarsspelet och fina samarbete med M6a och H6a. Grejer som vi ska jobba med är att utveckla är hans anfallsspel och att han ska blir mer hot själv, jobba med sin explosivitet och skott, “ säger Nemanja Melosevic.

Årets målsättning måste enligt Assar vara “att göra det bättre än förra året. Spelarna som lämnar oss är väldigt duktiga så vi har stora skor att fylla. Men med kvaliteten som den nya truppen besitter tror jag vi har goda chanser att lösa uppgiften som vi har framför oss nästa säsong. Det har en väldigt stor betydelse, att vi som står bakåt redan känner varandra ganska bra, det finns en grundidé som vi kan utgå ifrån. Denna säsongen gäller det att vi jobbar med varandra för att bli ännu bättre än förra året och hitta en kontinuitet där vi sätter en hög nivå på försvaret varje match,” säger Assar. 

Efter två somrar med landslaget, först U19 EM Kroatien 2021 och sedan U20 EM i Portugal 2022, blev det Partille cup den här sommaren för Assar. “Det var ett större gäng P03:or där också. Vi var några som fortfarande elitsatsar men det var även ett stort gäng spelare som spelar i LIGU till vardags. Det var en kul upplevelse att få vara tillbaka och spela Partille cup för första gången för egen del sedan 2019, och att få vara med det gamla 03-gänget i en vecka var ännu roligare. Mitt bästa minne i klubben måste nog vara när vi vann JSM. Laget vi hade med oss var majoriteten spelare från LUGI P03, vi alla i det laget är bra vänner och har känt varandra sen vi var små. Att få vinna JSM med ett gäng killar som växt upp tillsammans känns som ett fint sätt att få sätta punkt på ungdomsåren, “ säger Assar Kammenhed.

“Med rätt inställning, vilja och träning jag tror att Assar en dag kan blir proffs och spela i en stor klubb, tills dess är jag glad för att han valde att stanna i LUGI och vi ska göra allt för att han ska lyckas i framtiden,” avslutar Nemanja Melosevic.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.