Årets tränare i Norska Ligan 18/19 blir ny huvudtränare för LUGI Herr

Danske Marc Uhd, 33 år gammal, kommer närmast från Norska Naerbø och kommer att träna LUGI herr de kommande två säsongerna.

Han har jobbat i det Danska förbundet med olika ungdomslandslag och talangprojekt utan att vara huvudansvarig för något landslag har han ingått i tränarteamen.

Marc var assisterande tränare och talangchef i Ribe-Esbjerg i den Danska högstaligan 2016 fram till halva 2018 då han fick ta över huvudansvaret. Efter det blev han värvad till att vara huvudtränare i Norska ligan för Naerbø 2018 och tog dem direkt som nykomlingar till slutspel för första gången i klubbens historia. Han blev vald till årets tränare i Norska Ligan 2018-2019 och även denna säsong tog han dem till slutspel innan säsongen ställdes in.

– I en urvalsprocess där vi fört dialog med flera kandidater hamnade vårt val till slut på Marc och det känns riktigt spännande, säger LUGI´s sportchef Kenneth Andersson. Marc är bra på att ta människor, han är bra på att utveckla unga talanger och framförallt så vågar han spela med dem. Detta är de främsta egenskaperna som gjorde att valet föll på just honom. Som tränare är han väldigt ambitiös, både i det taktiska med förberedelser till matcher och i den individuella utvecklingen med spelarna. Danska förbundet är verkligen nöjda med honom i hans roll både i tränarteamet och med talangerna. Även de Norska kollegerna är samstämmiga om hans kvalité så jag är helt övertygad om att Marc är rätt tränare för LUGI, fortsätter LUGIs sportchef Kenneth Andersson.

– Jag kommer från några riktigt bra år i Naerbø där truppen i huvudsak bestod av unga lokala spelare och jag ser många likheter med LUGIs sätt att arbeta och det tilltalar mig mycket, säger LUGI´s nya herrtränare Marc Uhd. Jag har sett de sista matcherna i serien och tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser och med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem  tar stora steg i sin utveckling kommande säsong. Jag hoppas och tror att vi genom gemensamt hårt arbete på våra träningar kommer utvecklas riktigt bra, avslutar Marc Uhd.

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.