Anders Hallberg till Lund!

Anders Hallberg är den spelare som spelt flest matcher av alla LUGI-spelare. Anders spelade för LUGI under åren 2004-2018 med något litet undantag. Totalt hann Anders spela 435 tävlingsmatcher för LUGI vilket är flest av alla LUGI-spelare. Han gjorde inte mindre än 1263 mål för LUGI vilket är tvåa på LUGI-listan. Sten Sjögren ligger före där. Efter LUGI-tiden spelade Anders 3 år i Norge innan han förra säsongen tog sig an tränaruppdraget i Hallby.  På fredag kommer Hallby och Anders till Lund för att möta LUGI. Hemsidan har tagit ett prat med honom.

Anders och Nemanja för några år sedan

19 säsonger på elitnivå var svaret på frågan hur länge han spelat handboll. 15 av de säsongerna spelade Anders i LUGI. Den längsta skadeuppehållet för Anders del var en månad på grund av hjärnskakning. Men som Anders sa så är det på grund av att skador uteblivit att han har kunnat hålla på så länge på hög nivå.

Under tiden i Norge påbörjade Anders sin tränarutbildning som är likartad som den som finns i Sverige. Den sista delen av utbildningen TU6 avslutades i augusti i år. Under tiden i Lund arbetade Anders på Handelsbanken efter sin ekonomiutbildning men han kan inte hålla sig borta från handbollen. Därav tränarutbildning och uppdrag som elittränare i Sverige.

På frågan hur det känns att möta sitt ”gamla” lag så menar Anders på att visst är det en viss känsla att komma till Arenan i Lund där många gamla minnen dyker upp. Men så fort matchen är igång så är koncentrationen på egna laget. Lagen möttes 4 ggr förra säsongen så viss rutin finns nu. Förra säsongen blev det delad pott d v s vars två vinster.

På frågan vem som vinner så säger Anders helt ärligt att vi åker till Lund för att vinna. Vi är väldigt revanschsugna efter förlusten mot Amo i måndags.

Egentligen skulle samma fråga gå till Nemanja men undertecknad antar att LUGI också är revanschsuget efter tisdagens match mot Ystads IF.

Vi hälsar Anders och Hallby välkomna till Lund på fredag. Kl 19.00 startar matchen

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.