Adam Wennerholm klar för LUGI

Lundakillen Adam Wennerholm kommer tillbaka till Lund och skriver 2 års kontrakt med LUGI

Adam Wennerholm lämnade Lund och H43 för att gå handbollsgymnasiet i Ystad. Han spelade högernia i H43 men skolades om till högersexa i Ystad. Adam fick aldrig riktigt chansen i Ystads IFs A-lag och i HK Aranäs spelade han inte mycket första året men när HK Aranäs ordinarie högersexa lämnade fick han chansen, och tog den med besked! Just nu ligger Adam på 11:e plats i hela Handbollsligans skytteliga med 68 mål på 16 matcher. Adam kommer att spela klart säsongen i HK Aranäs och har skrivit 2 års kontrakt med LUGI med start från nästa säsong.

– När Isak Persson går vidare i karriären uppstod ett behov av att hitta en högersexa till truppen. Isak är ju och nosar på A-landslaget och vann skytteligan förra säsongen så självklart går det inte att ersätta Isak rakt av men i Adam Wennerholm tror jag vi gjort ett kap. Adam utvecklas hela tiden och har inte spelat så mycket elithandboll än så länge och därför tror jag att han kommer fortsätta utvecklas här i LUGI. Det är en lundakille, som spelat tillsammans med halva laget, som kommer tillbaka till hemmet och därmed redan är inne i gruppen socialt och har sitt nätverk här i stan. Sen är Adam en riktigt bra kontringsspelare och det har han väl inte riktigt fått visa i HK Aranäs men det hoppas jag vi kan plocka fram igen i honom. Det jag sett av honom i Ystads junior och farmarlag vittnar om en grym potential som det går att utnyttja betydligt mer, säger Kenneth Andersson, Sportchef i LUGI HF.

– Jag har valt att flytta hem till Lund och tillhöra LUGI eftersom jag tror att det är rätt steg för mig i min fortsatta handbollskarriär. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och tillhöra en klubb som alltid är med och slåss om slutspelsplatserna. Det ska bli grymt roligt och motiverande!, säger Adam Wennerholm.

 

Spelarinfo:
Adam Wennerholm
Moderklubb: H43
Född: 000219
Längd: 175 cm
Kommer senast från: HK Aranäs

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.