8 LUGI-lag vidare till steg 4 i USM

Ungdoms SM spelas i tre åldersklasser. U14, U16 och U18.

Nu när de tre första stegen av USM ska summeras så kan vi glädjande konstatera att vi har inte mindre än åtta lag vidare till steg 4. För den oinvigde så är USM uppbyggt av fyra kvalifikationssteg som ser lite olika ut beroende på ålder (A, B & C i U14) och ett avslutande femte finalsteg i Uppsala.

Att ha lag kvar i alla sex klasserna är väldigt bra, att få med dubbla lag i två åldrar visar på en imponerande bredd! En unik bedrift i klubbens historia och ett kvitto på att vi har en stark spelarutbildning och duktiga ledare.

För vår del så har matchandet i januari inneburit en del resor och i den äldsta 18-årsklassen var det två olika köpingar som arrangerade. P18 tog sig vidare efter gruppvinst i Enköping och F18 tog sig vidare som grupptvåa i Linköping. I Halmstad Arena jublades det i 16-årsklassen när P06 tog gruppsegern, vilket nästan överröstades av F06 efter avancemanget i Skara. I de yngsta 14-årsklasserna så gick F08 vidare och får sällskap i Steg 4 av F09 som avancerade i ”fel ålder”! P08 tog gruppsegrarna i båda (!) sina respektive grupper i Stockholm och är vidare till stega fyra med båda sina jämnstarka USM-lag.

Steg 4 kommer spelas i mars månad och det vi vet är att LUGI P08 kommer arrangera sitt ena steg hemma i Idrottshallen den 18-19 mars.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.