3-målsförlust för LUGI mot Kristianstad

Dagen innan lilla julafton eller lillejul som det också kallas för så åker herrlaget till Kristianstad för en koll var man står. Kristianstads säsong hittills har inte motsvarat förväntningarna men med ett så starkt lag så kan man vara ganska säker på att de ”kommer tillbaka”. LUGI har blandat sina resultat och skulle behöva lite positiva vibbar. Men en tveksam start gjorde att man inte riktigt kom ikapp i denna match. Det blev Kristianstad-seger med 31-28 efter 15-11 i halvtid.

Och Kristianstad började bäst. LUGI missade två straffkast och några rena kantlägen. Kristianstad fick då enkla mål och var i ledningen med 7-2 efter 8,5 min då Nemanja Milosevic tog timeout. Efter denna timeout så var försvarsspelet bättre och aggressivare från LUGI-s sida men man hade lite problem med Ludvig Åström på linjen. Victor Hedberg skötte sig OK i målet. Framåt växlade Assar Kammenhed, André Tuzov och Axel Månsson om att göra spelmål. De gjorde vars tre mål i första halvlek. I Kristianstad ska målvakten Victor Bang samt Markus Olsson liksom tidigare nämnda Åström ha beröm. 15-11 var ställningen när halva matchen var spelad. Vars 3 utvisningar hann lagen med. LUGI hade ”bara” 2 tekniska fel.

Assar Kammenhed menade i pausintervjun att LUGI brände för mycket i början men efter denna period var man med i matchen.

I början av andra halvlek ökade Kristianstad sin ledning. Efter 12 minuter i andra halvlek ledde hemmalaget med 8 mål och då tog LUGI timeout. Plötsligt efter denna timeout så stod det 25-20 och då var det Kristianstads tur att prata igenom sitt spel. LUGI närmade sig i målprotokollet men klarade inte helt att gå ikapp. 31-28 slutade matchen. Axel Månsson och André Tuzov var de spelare i första hand som såg till att LUGI kom närmare. Även Adrian Hesslekrans och Victor Hedberg gjorde en bra match.

”Jag tycker vi stod upp bra och är ganska nöjd med matchen trots att vi förlorade” sade lagkapten Adrian Hesslekrans efter matchen. ”Vi saknar både rutin och bredd men det blir bättre efter hand” avslutade Adrian.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 8, André Tuzov 8, Assar Kammenhed 4, Adrian Hesslekrans 3, Måns Simonsson 2, Mads Kragh Thomsen 2, Anton Sandström 1

Utvisningar: LUGI 4 st och Kristianstad 4

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Nästa matcher för LUGI är mot Sävehof under Lundaspelen. Damlaget spelar 28 dec och herrlaget den 29 dec. Det brukar bli härlig stämning så välkomna till dessa matcher.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.