Senast Farmen mötte HP Alingsås var på bortaplan i mitten av oktober och man hade endast spelat tre matcher i serien. Då gick man segrande ur matchen med endast en boll. I söndags var det dags igen. Denna gång hade man hemmafavör mot ett HP Alingsås som legat på kvalplats större delen av säsongen. Detta ledde så klart tankarna till att motståndarna skulle sälja sig dyrt för att kunna börja klättra i tabellen så här i slutet vilket många farmarlag gör. Dock satte Farmen hårt mot hårt och vann matchen med 10 bollar 32-22.

Farmen inledde starkt med varierat anfallsspel och starkt försvarsspel. HP Alingsås hade svårt att hitta luckorna och efter 15 minuter hade Farmen skaffat sig en komfortabel ledning med fyra bollar och ställningen 8-4. Farmen fortsatte sitt fina skytte och kontrade sig fram till en ledning med 16-8 när det var halvtid.

I andra halvlek spelade HP Alingsås upp sig en smula inledningsvis. Men efter 20 minuter hade Farmen trots allt en ledning med 12 bollar och kunde defilera in på målrakan och ta hem segern med 10 bollar.

Spelet präglades denna gång av – förutom sedvanligt starkt försvarsspel – en hel del kontringar och mål från linjen. Värt att notera är också att Victor Hedberg gjorde en mycket fin insats i målet med inte mindre är tre straffräddningar. En på det hela taget fin dag för de unga herrarna som nu också – om inte Ystad IF U vinner alla sin tre återstående matcher med minst 20 bollar/match + 1 mål till – har säkrat division 1-kontraktet inför nästa säsong.

Nästa match spelas borta mot HK Drott som ligger trea och på kvalplats upp till Allsvenskan. De har gått från klarhet till klarhet sedan Farmen spelade oavgjort i inledningen av säsongen. Drott har meddelat att man satsar en hel del på arrangemanget samt att matchen går att se via Solidsport.

Sista hemmamatchen spelas mot S-Hof i Idrottshallen söndagen den 8 mars kl 16.30. Väl mött då.

Farmen – HP Alingsås  32-22  (16-8)

Isak Persson 10, Jakob Söderberg 5, Hugo Forsberg 5, Rasmus Nilsson 4, Olof Lundahl Olsson 2, Alfred Berlin 2, Axel Friberg 1, Wilhelm Nillekselä 1, Axel Andersson 1, Anton Celander 1.