2-2 i kvalet till Handbollsligan

Det  lyckades inte för LUGI att slutföra kampen om platsen i Handbollsligan. Skånela kvitterade till 2-2 och nu är det avgörande i LUND på fredagen den 21 april. En match där allt stöd behövs från LUGI:s supporters. Skånela vann till slut med 32-31.

Adrian Hesslekrans (Arkivbild av Kenneth Landgren)

Att det var kamp visade båda lagen i första halvlek. LUGI tog ledningen med 1-0 men sedan var det tre raka mål från Skånela. Sedan växlade det några gånger där Skånela hade en tremålsledning vid något tillfälle. Men LUGI var i ledningen med 17-16 efter halva matchen. LUGI:s 17 mål fördelades på 9 olika målskyttar där Rasmus Nilsson och Oliver Olsson var framgångsrikast med 3 mål vardera. I Skånela var det som vanligt Gustav Näslund, Max Broman och Anton Nilsson som hade bra utdelning på sina avslut.

Om första halvlek delvis var LUGI:s så tog Skånela samma roll i andra halvlek. Skånela tog till spel 7 mot 6 vilket var till fördel för dem. LUGI använde samma spel men med mindre framgång. Skånelas målvakt Markus Nilsson gjorde många viktiga räddningar eller kanske man ska säga att LUGI-spelarna missade en del klara läge. Skånela var som mest uppe i en tremålsledning men LUGI närmade sig i slutet. I andra halvlek sköt Adrian Hesslekrans och Fredrik Olsson 4 mål vardera (totalt 6 mål för båda spelarna) och i Skånela var det samma spelare som stod för farligheterna som i första halvlek.

I LUGI fick Adrian Hesslekrans pris som bästa spelare och i Skänela var det Markus Nilsson (mv) och Gustav Näslund som fick priser.

LUGI:s målskyttar: Oliver Olsson 6, Adrian Hesslekrans 6, Fredrik Olsson 6, Rasmus Nilsson 4, Axel Månsson 3, Christopher Schnell 3, Casper Käll 1, Axel Andersson 1. Mads Kragh Thomsen 1

På fredag 21 april ses vi i Arenan för att se till att vårt LUGI får spela i högsta ligan nästa säsong.