16 guldkorn från året som gått

År 2021 är snart över och vi kan nu se tillbaka på några guldkorn som gjort året lite bättre trots en pandemi som fortsatt härjar i världen!

Vi har valt ut 16 guldkorn at se tillbaka på för att minnas att året inte bara varit inställda cuper, matcher utan publik och restriktioner. Utan någon speciell ordning så lyfter vi följande höjdpunkten från året som gått:

 

 • Isak vann skytteligan säsong 20/21. Med 177 bollar i mål tog sig Isak Persson upp på förstaplatsen på pallen i flest gjorda mål i handbollsligan säsongen 2020/2021 och kom med som högersexa i Handbollsligans All Star Team!

 • Kay Nilsson fick Hedersutmärkelse av Svenska Handbollsförbundet! Kay fick högsta utmärkelsen, Guldplaketten, som ”kan tilldelas en person som under minst 25 år varit verksam som förtroendevald inom SF, SDF eller förening eller som under motsvarande tid haft andra uppdrag inom dessa organisationer.” Kay började vara aktiv i LUGI när klubben kom upp i elitserien 1971 och har varit allt från kassör till ordförande i styrelsen. Han har även vart aktiv i Lundaspelen enda från början 1978 samt var med och arrangerade VM i handboll 2011 och hade då hand om hela matcharrangemanget.

 • LUGIs Herrar tog sig till slutspel och sedan vidare till enda semifinal förra säsongen 20/21! Att komma till semifinal är starkt och att ställas mot Sävehof i semifinalen är en tuff utmaning.

 • Axel Andersson och Olivia Löfqvist blev uttagna till i Ligalandslaget. Olivia samlades med Ligalandslaget i Eskilstuna 6-8 oktober och Axel Andersson spelade landskamp mot Polen i november.

 • LUGI har fått spelare i både U-landslag och J-landslag. Assar Kammenhed spelade landskamp i U19 landslaget på Scandinavian Open Championship här på Sparbanken Skåne Arena och U19 EM i Kroatien, och Ofelia Shoai Hallberg spelade U19 EM i Slovenien. Elise Lönnegren, Perla Rainey-Malmberg och Elma Sokolovic har spelat J-EM i somras.

 • LUGI HF har arrangerat landskamper, både på hemmaplan och på Malmö Arena. I våras arrangerade vi EM-kval här i Lund, i somras Scandinavian Open Championship och nu i november var vi lokala arrangörer av landskamperna Sverige-Polen på Malmö Arena.

 • LUGI har fått Next Generation-representanter från ungdomslagen. Next Generation är en kampanj från Landslaget där de lyfter unga, lovande spelare. Årets Next Generation-representanter är: Stella Boström Hällås, Valter Lindvall, Maja Johansson, David Wennström, Tova Björk och Erik Magnusson!

 • LUGI tar över driften av kiosk och restaurangverksamhet i arenan under elitmatcherna. I Kraftringen Lounge restaurangen i LUGIs regi som har ett genuint fokus på kvalitet med både hembakat bröd och hemlagade rätter från grunden. I kiosken serveras allt från korv med bröd, kaffe, kalla drycker, kanelbullar, bingolotter, choklad och annat smått och gott!

 • Diablos tar över läktarna! I vinst och förlust, i med och motgång finns de på läktarna för att sprida vinröd kärlek till LUGIs lag och åskådare. Den vinröda klacken har i år fått ett fantastiskt lyft och representeras av våra ungdoms- och utvecklingslag. Tack för att ni finns!

 • LUGI startar upp Parahandboll och Beachhandboll! Ett år där vi utvecklat vår breddverksamhet med två nya tillskott som gjort stor succé! LUGI vill göra handbollen tillgänglig för alla och detta är ett stort steg på vägen!

 • Historiskt många lag anmälda till seriespel för LUGI säsongen 21/22. Trots en långvarig pandemi i världen som påverkat föreningslivet mycket, växer LUGI HF väldigt mycket och  hade inför säsongen fler lag anmälda till seriespel än någonsin tidigare, nämligen 73 anmälda lag till seriespel samt 16 USM lag, vilket är en stor ökning från förra årets 63 lag i seriespel och 13 USM lag.

 • LUGI till final i ATG Svenska Cupen! Svenska Cupen är tillbaka efter ett uppehåll på 30 år. Både LUGI Dam, som vann alla matcher i gruppspelet, och LUGI Herr, tog sig vidare till kvartsfinal. Där stannade resan för Damerna men den 22/12 stod det klart att LUGIs Herrar vann semifinalen över Amo och tog sig vidare till Cup-finalen som kommer äga rum nästa år.

 • LUGI är en av de föreningar i Skåne som har flest utbildade domare! Vi är stolta att kunna säga att vi utbildar domare kontinuerligt och har även ett större antal än någonsin tidigare.

 • ”På gång med LUGI” – tipspromenad i vårsolen! Active Quiz är en digital tipspromenad som bidrar till rörelse och hälsa och blev en stor succé under våren där man vinna fina priser och samtidigt få bidra till LUGI, det blir inte bättre!

 • LUGI – 80 års jubileum! I höstas firande vi klubbens 80-års jubileum i samband med en Dam- en Herrmatch. Firandet inkluderade entrépris för 80kr, massor av bra priser i kiosken och restaurangen, roliga aktiviteter och happenings som foto-stationer, give aways, popcorn, intervjuer m.m.

 • Clara Lerby och Isak Persson debuterar i landslaget under hösten! Isak Persson debuterade under landskamperna Sverige – Polen på Malmö Arena och Clara Lerby uttogs både till EM-kvals truppen och till VM-truppen, där hon deltog i VM i Spanien.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.