15 minuters måltorka ledde till förlust

I matchen för tre dagar sedan gjorde LUGI 31 mål mot ett Ystadslag. Idag blev det bara 20 mål mot det andra Ystadslaget. En 15-minuersperiod med måltorka i första halvlek gav IFK Ystad ett försprång som inte kunde ätas in helt. 24-20 till IFK Ystad blev slutresultatet efter 13-9 i halvlek.

De två första minuterna var det jämt. Men sedan kom det 15 minuter med måltorka från LUGI. Ystad gick från 2-2 till 8-2 under denna period. Fredrik Olsson tillsammans med Philip Jonsson och även målvakten Anton Hagvall såg till att LUGI kom närmare i målprotokollet. De första 15 minuterna präglades av tveksamheter i anfallet men sedan blev det mycket bra spel av LUGI de sista 13 minuterna i första halvlek. 13-9 blev siffrorna i första halvlek.

Andra halvlek så var hemmalaget väldigt aktivt i försvaret och LUGI hade lite problem att komma till avslut. Och kom man till avslut Bakåt var det bra även från LUGI:s sida. Och Anton Hagvall fortsatte att plocka frilägen och lite annat. I slutet av matchen testade LUGI 7 mot 6 vilket gav effekt.

– Jag grämer mig att vi inte började med det tidigare, det får jag ta på mig säger Tomas Axnér efter matchen.

LUGI kom närmare men som närmast 4 mål.
– Vi har den perioden i första halvlek som vi förlorar med 6-0 och det är där vi förlorar matchen. Vi tappar energi där och sedan så ser vi lite loja ut menar Tomas.

– Vårt försvars- och målvaktsspel är bra tycker jag avslutar tränaren.
I Ystad blev målvakten Måns Landgren utsedd till hjälte och bästa spelare. Men faktiskt hade Anton Hagvall en högre räddningsprocent än hemmamålvakten.

För LUGI blev Fredrik Olsson utsedd till bästa spelare.

Målskyttar LUGI:
Fredrik Olsson 4, Lucas Pellas 4, Casper Käll 3, Karl Wallinius 2, Philip Jonsson 2, Marcus Sjöbrink 2, Isak Persson 2, Hampus Henningsson 1.

LUGI hade 3 utvisningar.
Domare: Jonas Åström och Niclas Widell
Publik 879

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.