2 från LUGI med i All Star Team

Seriespelet är avverkat för herrarna och vi kan göra en sammanfattning av detta i siffror.

Herrlaget har använt sig av 21 spelare varav 3 är målvakter. Sex av spelarna har spelat 32 matcher, Gustav Sjölin, Simon Jeppsson, Andreas Arrman, Otto Lagerqvist, Hampus Jildenbäck samt Alfred Jönsson. Laget har spelat 33 matcher.

I målprotokollet är det tre spelare som gjort fler än 100 mål. Zoran Roganovic står överst med 151 mål tätt följd av Simon Jeppsson142 mål och Hampus Jildenbäck 134 mål.

Klicka på diagrammen så får ni en liten större bild

160405 Malskytt Herr Diag

I MEP-ligan (Most Effectiv Player) i hela Elitserien finns Hampus Jildenbäck på en hedrande tredjeplats vilket innebär att han finns med i Elitseriens All Star Team. I detta team finner vi även Torbjörn Sittrup-Bergerud som bästa MEP-målvakt i Elitserien. Verkligen hedrande att var med i detta team, något som vi är stolta över i LUGI.

160405 Siitrup Jildenback

Men det finns fler LUGI-stoltheter i denna MEP-liga. Simon Jeppsson finns på en 7:e plats och Zoran Roganovic på en 17:e plats. Vi ska veta att Simon konkurrerar med en viss Lukas Nilsson på sin position.

Simon Jeppsson finns även högt uppe i assist-liga med en 5:e plats i Elitserien.

Utvisningsligan är normalt inget som framhäves som något positivt men någon ska vara ”bäst eller värst” i den också. Och LUGI har Nemanja Milosevic som tillsammans med 2 andra spelarna ligger högst här med 27 utvisningar.

160405 Publik 15 16

Vad gäller publik så finns LUGI som trea i denna liga med 1779 åskådare per match. Total har 28464 personer sett herrlaget i serien denna säsong.. Bäst är naturligtvis Kristianstad som ligger i en klass för sig själv med 4843 i genomsnitt och Ystads IF ligger tvåa på 1830 åskådare i genomsnitt.

Detta och mycket mer kan ni hitta på Svensk Handbolls hemsida.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar