BK Heid nästa för LUGI Dam

Matcherna i SHE duggar tätt för LUGI Dam nu. Imorgon, lördag, är det återigen dags att snöra på sig matchskorna och doppa fingrarna i klisterburken. Denna gången är det BK Heid som står för motståndet. Matchen spelas i Heidhallen i Göteborg.

Efter förra lördagens imponerande insats, när de vinröda på ett övertygande sätt besegrade tabelltrean Skuru på bortaplan, borde ju matchen imorgon i Göteborg vara något av en uppvärmning inför nästa veckas fight mot Sävehof. Men, som alla vet, så finns det definitivt inga matcher som bara flyter på av sig själv utan att man behöver förta sig. Det gäller att ha fullt fokus och vara på tårna från början. Och detta gäller i allra högsta grad mot ett lag som Heid.

BK Heid parkerar just nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Avståndet ner till nionde lag (Eslöv) är för närvarande 5 poäng, men vi vet alla hur fort det kan ändra sig. Och med 6 matcher kvar av grundserien, så finns det ju fortfarande många poäng kvar att spela om. 

Heid hade chansen att ta sig förbi Kristianstad på sjunde platsen, när lagen möttes för en vecka sedan. Men Heid hade inte mycket att sätta emot Kristianstad i deras hemmahall, utan det blev en klar förlust med 33-21. Så nog är det ett revanschsuget lag som LUGI ska ta sig an. 

Tränaren i BK Heid, Camilla Hultgren Dahlberg, var inte nöjd med hur laget uppträdde i senaste matchen, utan menar att laget kan mycket bättre. Och det har man visat tidigare också. Man slog till exempel Kristianstad i förra mötet med 30-25. Heid har också besegrat lag som Skövde, och spelat jämna matcher mot både Skuru och VästeråsIrsta. Det finns alltså all anledning för LUGI att gå in till matchen med rätt inställning. Notera att Heid-spelaren Janita Svenheden ligger ganska högt upp i skytteligan och att Johanna Forsberg ligger på tredje plats i MEP-listan.

Och den rätta inställningen borde finnas hos vinrött. En hittills övertygande säsong, där man håller till i toppen av tabellen. Chansen finns till och med att LUGI Dam står som seriesegrare när alla matcher är spelade. Just nu tvåa i tabellen, men det ska ju, som sagt, spelas en "seriefinal" hemma i Arenan nästa lördag mot IK Sävehof. Men innan det är dags för den fighten, så gäller det att försöka få med sig 2 poäng från Göteborg imorgon. 

Som vanligt så kan man följa matchen via sheplay.se från kl 14.55. Kostnad? 89 kr.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer