Derby i Arenan för obesegrade LUGI Dam mot Eslöv lördag 1/10 kl 15:00

 

Full pott för damerna och två riktiga målkalas har det blivit så här långt. Nu väntar Team Eslöv på hemmaplan och Dragan och tjejerna är laddade för uppgiften. – Det kommer krävas att vi är på från början och får ihop försvaret som vi bygger mycket på och inte stressar så mycket framåt, säger Dragan Brljevic inför helgens match mot Team Eslövs IK.

Det blev full pott och 29 gjorda mål när hemmapremiären avverkades i onsdags. Det var VästeråsIrsta som kom på besök och efter fullpotten mot Skara var det skönt att bärga ytterligare två poäng in på det vinröda kontot. Mycket mål framåt och ett tätt försvarsspel.

- Vi möblerade om lite i vårt försvarsspel och laget var mer fokuserade på vissa spelare och det lyckades vi med väldigt bra. Det syntes från början att de skulle ha det tufft mot vårt försvarsspel. De hade det tufft mot vårt försvar i sextio minuter, säger Dragan Brljevic om matchen i onsdags och berättar vidare om framgångsnycklarna laget hade under matchen.

- När vi sätter vårt försvarsspel så är vi riktigt bra. Sedan framåt såg det riktigt bra ut, det är många spelare som har tagit nya kliv i år. Jenny Carlsson är en klasspelare och jag tycker att Melissa Petrén är en spelare som vuxit fram, jag tror att hon kan nog göra samma säsong som Hanna Blomstrand gjorde förra året. Och det känns jättebra med våra nyförvärv också.

Helheten är något som Dragan Brljevic lyfter fram när han pratar om laget i år. Att man gör mer mål är ett led i att det finns fler målgörare nu än förra säsongen, enligt honom. LUGI har som bekant sin styrka i försvarsspelet men med en än starkare offensiv blir det spännande.

- Vi har ju fler målgörare den här säsongen, men vi spelar mest försvarsspel i serien så motståndarna har längre anfall mot oss än vad de har mot andra. Vi måste få lite mer betalt för det. Nu har vi spelare som är väldigt bra på att göra mål i laget; Jenny Carlsson, Hanna Blomstrand, Melissa Petrén med flera. Det känns som vi är farliga på alla positioner och det är väl det som gör att vi gör fler mål, säger Dragan och lyfter även  fram sin försvarsgeneral.

- I mina ögon är Anna Lagerquist utan tvekan seriens bästa försvarsspelare, hon är viktig.

Nu väntar Team Eslöv och det är ett härligt derby där de vinröda haft en god trend de senaste mötena. Även om det alltid brukar vara jämna matcher mellan lagen så har LUGI dragit det längsta strået i de flesta av matcherna, men det är inte alltid lätt att vara favorit.

- Vi vet mycket, nästan alla spelare där har ju varit hos oss. Det finns i alla fall en stomme där som varit hos oss så dem har vi bra koll på. De vill säkert komma hit till arenan och visa hur duktiga de är, samtidigt ska vi se till att dem inte gör det, säger Dragan och fortsätter sedan.

- Men inför matcherna går vi alltid igenom vilka spelare vi skall fokusera lite mer på och det har vi lyckats bra med i de två matcherna hitintills så det hoppas jag vi kan upprepa nu igen.

Framgångsreceptet för två poäng är klar, och det är att fortsätta på den inslagna vägen.

- Vi måste vara på från början och få ihop vårt försvar som vi bygger mycket på och inte stressar så mycket framåt. Det är någonting som vi snackat mycket om och jobbat mycket på, att vi ska ta hjälp av varandra. Man ska inte slita ensam för att komma i lägen utan vi skall hjälpa varandra och det såg vi tydligt mot Västerås och Skara att det fungerar bättre.

 

Skribent: Jimmy Fors

 

 

Fler nyheter från Damer