Viktig arbetsseger mot Varberg

På papperet såg det ut som en lätt match när tabelljumbon Varberg kom till Lund en fredagskväll. Men det är väl ofta det som det svåra, att förstå hur viktigt det är att bjuda till maximalt i sådana matcher. Men LUGI klarade det bra och vann säkert med 29-24 med en fyramålsledning i halvtid 13-9.

Grunden för ledningen efter halva matchen var ett starkt och bra försvarsspel. Varbergs skyttar möttes upp och det gjorde att inte många skott slank förbi muren. Och var det något som kom förbi så var Anton Hagvall vaken mellan stolparna. Hampus Henningsson spelade båda hållen och stod för tre mål framåt i första halvlek.

I andra halvlek började LUGI åter igen starkt och gick från 13-10 till 18-12. Och visst är det lätt att släppa på koncentrationen lite. Men efter timeout av Tomas Axnér var LUGI åter på banan. Härligt att se dessa unga spelare som tar för sig och motståndarna i en del fall redan har stor respekt för.

Marcus Sjöbrink hade också en bra dag och hade hög utdelning på sina avslut liksom Carl Möllerström. Karl Wallinius hade sin bössa laddad vilket gav 4 mål totalt medan Casper Källs snabbhet gjorde att det verkade som en del motståndare hade klister under skorna, 4 mål för Casper också.

Victor Hedberg fick göra sin debut i Handbollsligan och gjorde det klart godkänt. Den stund han spelade blev det det 6 räddningar på 11 skott = 54,5 %. Hagvall låg på klart godkända 43,3 i räddningsprocent.

I Varberg var deras målvakt Carl Aronius duktig med en räddningsprocent på nästa 40. Han blev utsedd till Varbergs bästa spelare. Daniel Lindgren var som vanligt en viktig spelare både bakåt och framåt för dagens motståndare.

I LUGI fick Hampus Henningsson välförtjänt priset som matchens lirare, Men även Marcus Sjöbrink, Cal Möllerström, Karl Wallinius och Casper Käll var spelare som ska vara nöjda med sin insats. Och sedan var Philip Jonsson och Fredrik Ohlsson tillsammans med Lucas Pellas duktiga när Varberg gick ut och punktade två av LUGI:s spelare.

Nästa match är borta mot Ystads IF den 6 nov. Nästa hemmamatch är mot HK Malmö den 14 nov (OBS nytt datum).
Målskyttar LUGI:

Hampus Henningsson 6, Carl Möllerström 4, Casper Käll 4, Karl Wallinius 4, Lucas Pellas 3, Marcus Sjöbrink 3, Nikola Stefanovic 1, Isak Persson 1, Philip Jonsson 1, Theo Übelacker 1, Hugo Forsberg 1.

Bästa målskytt i Varberg blev Tobias Bengtsson med 6 mål.

Publik 628

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.