Välkommen Oskar Davidsson

Åhussonen Oskar Davidsson, född 2002, flyttade med familjen till Göteborg som tolvåring och bytte då klubb från Åhus Handboll till IK Sävehof där han bland annat blev svenska mästare som Pojkar A. Under gymnasietiden på Katrinelundsgymnasiet med handbollsinriktning blev han uppflyttad i Sävehofs A-lag, men spelade mest i utvecklingslaget S-hof.

”Därefter valde jag att flytta till Varberg och spela i Allsvenskan, vilket jag gjort de senaste två säsongerna. Parallellt med klubbhandbollen har jag representerat Sverige i tre turneringar med P02/03-landslaget,senast EM i Kroatien 2021”, säger Oskar

”Det ska bli kul att flytta till Lund, spela för LUGI och testa Handbollsligan efter två år i allsvenskan. Jag tror att vi kommer bli ett ungt och hungrigt lag med olika spelartyper där jag framför allt hoppas kunna bidra med mitt försvarspel, andrafasspel och min spelförståelse.”

”Oskar är en spelare som jag såg redan för tre år sen när han spelade i Sävehofs utvecklingslag och har följt honom i Varberg de senaste två åren. En smart och bollskicklig spelare med stor potential som kommer komplettera vårt mittblock i försvaret och bidra med fart och spelskicklighet i anfallet. Jag tror mycket på honom och ser emot att träna och utveckla honom”, säger Nemanja Milosevic

”Jag har ett väldigt bra intryck av alla jag varit i kontakt med i LUGI och fått en bra bild av den handboll Nemanja vill spela och hur vi tillsammans ska bli ännu bättre. Jag ska börja plugga till ingenjör på LTH i Lund och det känns som det kommer funka fint att kombinera med en satsning i LUGI”, avslutar Oskar

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.