Uppstart av parahandboll – nu på lördag!

Foto: Meg Axelsson, huvudtränare för parahandboll i LUGI

Nu på lördag, den 4 september, startar LUGI tillsammans med Föreningen Parasport Lund upp ett efterlängtat samarbete för att göra handboll mer tillgängligt för alla. Meg Axelsson, som är huvudtränare för LUGI, ser fram emot helgens uppstart.

Meg Axelsson har själv spelat parahandboll under många år och har även representerat landslaget. Hon går nu in i rollen som huvudtränare för LUGI:s klasser tillsammans med ett bra utrustat team.

– Jag började som spelare för cirka 14 år sedan och jag var då med på det allra första träningstillfället av parahandboll i Sverige. Att få möjligheten att nu fortsätta som tränare och se hur parahandbollen har vuxit i Sverige är otroligt! Även att få coacha parahandboll i en stad som Lund, där handboll är så viktig, ska bli mycket spännande, säger Meg Axelsson, huvudtränare för LUGI.

– Att få vara tränare i LUGI:s klasser, i samarbete med Föreningen Parasport Lund, är stort och jag ser fram emot den resa som jag, tillsammans med resten av tränar-teamet, kommer genomföra. Vi ser fram emot få visa resten av Sverige att LUGI och Föreningen Parasport Lund’s parahandbollslag är lag som Sverige får se upp för!, fortsätter Meg Axelsson.

LUGI kommer tillsammans med Föreningen Parasport Lund kunna erbjuda alla tre klasser inom parahandboll – gående klass gul, gående klass blå samt en rullstolsklass. På lördag, den 4 september, är det Parahandbollens dag och därmed ett perfekt tillfälle att hålla i det första träningstillfället. Träningen är ett Prova-på-tillfälle som kommer att hållas i Sparbanken Skåne Arena för alla som är intresserade av att delta.

– Vi är glada över att få komma igång med vårt samarbete med Föreningen Parasport Lund, då vi märker att efterfrågan finns. Vi har fått in många bra ledare till träningarna och att vi kan erbjuda alla tre klasser gör att ingen utesluts samt spelarna har möjlighet att utvecklas och utmanas utifrån sina egna individuella förutsättningar, säger Klubbchef Patrik Bengtsson.

 

Uppstart:

Start lördagen den 4/9-21
Tid: kl. 08.30-10.30
Plats: Sparbanken Skåne Arena, B-hall
Gemensam uppstart för alla klasser med information & träning

Mer info:

För mer info om klasser och träningstillfällen; se LUGI:s hemsida eller Föreningen Parasport Lunds hemsida

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.