Ungt LUGI pressade rutinerat Ystads IF in i det sista

Som vanligt så blev det en innehållsrik match i El Clasicô. LUGI började bäst, YIF kom igen och kvitterade och gick förbi, ledde med 4 mål, LUGI kom tillbaka och kvitterade men sedan gjorde YIF det sista rycket mot ett ganska trött LUGI. Men LUGI ska ha all heder av denna insats. 31 mål mot ett rutinerat YIF är mer än vad man gjord i segermatchen i Ystad. 31-34 slutade matchen.

Niclas Paradis började LUGI:s målskytte och gjorde även mål nr 3. 4-1 blev till 7-3 men sedan började YIF ta in på försprånget. Kim Andersson hade en bra dag och var den som verkligen tog in YIF i matchen. Efter ca 20 minuter så släpptes ”gubben” Doder in på banan och han visade precis som förr att han var målsugen. I halvtid så var det 16-17 till Ystads fördel. Duktiga i LUGI var bl a målvakten Simin Sejr, Niclas Paradis och Karl Wallinius för att nämna några namn.

LUGI började andra halvlek med att kvittera men sedan visade YIF sin rutin med att köra långa anfall och när man väntade en avblåsning så gjorde man det sista rycket och satte dit målet. Både Kim Andersson och Dalibor Doder var ”formgivare” i Ystad men laget hade även bra utdelning på kontringar som hade föranletts av tekniska fel i LUGI. Jim Andersson var väldigt effektiv i sina avslut. Anton Hagvall tog över målvaktssysslan och gjorde en godkänd insats.

LUGI kom tillbaka och kvitterade till 28-28 när det återstod 6 minuter och hoppet tändes för en högljudd lundapublik. Men tröttheten och lite slarv gjorde att man inte orkade hela matchtiden. Ystad gjorde 4 raka mål och luften gick ur matchen. 31-34 blev det till slut.

I Ystad fick Kim Andersson priset som bästa spelare. Men även Jim Andersson och Dalibor Doder bidrog stort till bortasegern.

I LUGI har vi nämnt Niclas Paradis (matchens lirare för LUGI). Men även Lucas Pellas 9 mål och Karl Wallinius 7 mål ska nämnas för sina starka insatser.

Målskyttar LUGI:
Lucas Pellas 9, Karl Wallinius 7, Hampus Henningsson 4, Niclas Paradis 4, Theo Übelacker 2, Carl Möllerström 2, Philip Jonsson 1, Markus Sjöbrink 1, Casper Käll 1

Publik 1234

Domare: Johan och Martin Gomér.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.