Tung förlust mot regerande mästarna

Eftermiddagen i Sparbanken Skåne Arena blev tung men en solklar seger till Skuru IK.

Vid matchstart kändes det bra. Första skotten mot mål räddades men LUGI fick in första målet av Ofelia Hallberg efter två minuter. Skuru kvitterade men var snabbt på igen var Lova Nyrell och därefter gjorde Olivia Löfqvist LUGIs tredje mål och sitt 400e mål i tävlingsmatcher för LUGI.

LUGI, som kör sju mot sex, tappar snabbt tre mål och tar sedan time out i nionde minuten.

Cecilie Bjerre kör några långskott som går in och Lova Nyrell fortsätter på kanten. Första 15 minuterna är fortfarande någorlunda jämt. LUGI tappar en del bollar till Skuru som drar ifrån till 8-11.

Emma Navne blir punktmarkerad och Skuru’s försvar blir starkare. Ofelia Hallberg reducerar till 9-11 och Josefine Hultberg Dahlgren räddar men Skuru fortsätter göra fler mål och i 17e minuten tar LUGI en ny time out.

Skuru drar ifrån ytterligare till 13-9 men LUGI lyckas att hålla motståndarnas övertag greppbart och vid halvlek står det 17-14 till Skuru IK.

Andra halvlek drar igång och LUGI kör återigen sju mot sex och Skuru gör nytt mål på tom målbur. Skuru fortsätter att dra ifrån till 20-14 under de första fem minuterna, tills Lilja Agustdottir reducerar till 20-15. Snart står det 23-15 och Skuru har ett starkt övertag om matchen.

Cecile Bjerre reducerar till 23-16 och LUGI byter målvakt till Tuva Dahlqvist när det i fyrtionde minuten står 24-16. Tuva gör en bra räddning på en straff i men resterande tid av matchen är sedan mest en jobbig historia där Skuru håller ett hårt grepp om matchen. LUGI skjuter många bollar mot mål som inte träffar och känns stressade.

Andra halvlek avslutas med ett straffmål av Nora Adébo men med en förlust med 36-19.

Resultat: 19-36 (14-17)