Tung förlust i Eskilstuna

LUGI lyckades inte ta en ny seger borta mot Eskilstuna Guif. Hemmalaget vände i slutminuterna och vann med 26–24 i Stiga Sports Arena.

LUGI inledde bortamötet i Eskilstuna piggt och gick tidigt upp i en bekväm ledning. När Isak Persson snodde bollen och kontrade in 6–2 i öppet mål efter tio minuter blev motståndarna tvungna att agera. Eskilstuna Guif tog timeout och efter det tappade de vinröda sin ledning.

En utvisning på Steven Plucnar Jacobsen och ett par slarviga anfall gjorde att motståndarna kröp närmare och i den 23:e minuten var det kvitterat. Guif gick till och med upp i ledning, men Fredrik Olsson svarade för en snabb kvittering. Under slutminuterna av första halvlek missade båda lagen flera lägen och ställningen i paus blev 13–13.

– Det känns lite konstigt. Det är en halvlek där vi är både bra och dåliga. Vi bränner många chanser och har några onödiga tapp i försvaret, men överlag är det helt okej, sa Hugo Forsberg till C More i halvtid.

Andra halvlek var jämn och svängig. Lagen turades om att ta kommandot och med fem minuter kvar gick LUGI upp i ledning när Fredrik Olsson satte 24–23. Men där tog det stopp. De vinröda åkte på en utvisning och i slutminuterna gjorde Eskilstuna Guif tre raka mål som innebar att LUGI förlorade med 26–24.

Eskilstuna Guif – LUGI, 26–24 (13–13)

Målskyttar, LUGI: Hugo Forsberg 6, Isak Persson 5, Fredrik Olsson 3, Casper Käll 2, Axel Andersson 2, Assar Kammenhed 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Albin Carlsson, Simon Axelsson.

Utvisningar, LUGI: 6×2 min. Guif: 5×2 min.