Tung afton för LUGI

I sista matchen innan damernas VM-uppehåll, så var det bortalaget Skara HF som drog det längsta strået. Man besegrade LUGI med 36-24. Därmed känns det som att vinrött inte riktigt får den  arbetsro man säkert velat ha under uppehållet. 3 poäng och en sista plats i tabellen är nog inte ett resultat som man är speciellt nöjda med. På sätt och vis kanske ett längre uppehåll kommer lägligt nu.

Skara är, liksom LUGI, i stort behov av poäng och det kunde märkas i inledningen av matchen. En del stressade avslut och tekniska fel fick vi se. Det dröjde bara 7 minuter innan Timo Glave tog hemmalagets första timeout. Då var man fortfarande mållösa, medan Skara hade nätat 3 gånger. Det tog drygt 8 minuter innan Lovisa Liljenberg gjorde det första målet. LUGI hade dock fortsatt svårt att få till något konstruktivt spel och efter halva första halvlek visade ljustavlan 3-9 och efter 30 minuter var bortaledningen 16-8. De tekniska felen fortsatte, tyvärr och det straffade sig allt som oftast under första 30. Bortalaget hade bättre fart i anfallsspelet och ledde rättvist i paus.

Skara fortsatte att ha koll på matchen även i andra halvlek. Hemmalaget försökte, men gästerna var snabba att replikera så fort LUGI gjorde mål. Snabba avkast och avslut innan vinrött hade hittat sina positioner. Till slut vann gästerna med 36-24 och det är nog ingen som kan säga annat än att Skara var numret för stort idag.

I Skara fick Aldis Asta Heimisdottir juryns pris, medan Lovisa Delac fick utmärkelsen i LUGI. Hemmalagets bästa målskytt blev dock Cornelia Dahlström med sina 5 mål.

Ett glädjeämne idag var att vi fick se Emma Ekenman Fernis på planen igen efter lång skadefrånvaro. Två andra var Ebba Börjessons och Ebba Schultzs pigga inhopp i andra halvlek.

Nu är det alltså uppehåll för VM. LUGI’s nästa match spelas den 20/12 borta mot Hallby.