Tuff förlust för LUGI mot HK Malmö

Efter ledning i matchen i 55 minuter så kom Malmö ikapp och gick förbi LUGI i målprotokollet. Ett LUGI som var förtjänat av ett bättre resultat än slutresultatet som blev 28-27.

LUGI tog tag i matchen direkt med ett aggressivt och bra försvarsspel vilket ledde till en ledning med 0-3. Malmö fick ta timeout och då gjorde man sitt första mål i matchen direkt efter. Men mycket närmre än så kom man inte. LUGI höll sina interna avtal och spelade bra i försvaret tillsammans med målvakten Simon Sejr Jensen. Framåt blandades målskyttet mellan kontringar, kantavslut och niometersskott. Även Nikola Stefanovic kom med i målprotokollet i Marcus Sjöbrinks frånvaro. Lucas Pellas och Casper Käll hade bäst utdelning i den första akten med tre mål var. Även Carl Möllerströms kontringsmål är värda att nämnas. Ställningen i halvtid var 12-15 till LUGI:s fördel men det hade varit 5 måls ledning vid några tillfällen tidigare.

I andra halvlek började Malmö närma sig i målprotokollet. Man spelade snabbare och Hampus Olsson fick in en del kantbollar och kontringar. LUGI tog timeout och det hjälpte. Man stack ifrån Malmö med några bollar och gick upp i en 4-målsledning. Karl Wallinius hade riktat sina avslut bra liksom Theo Übelacker som fick in några projektiler. So far so good. LUGI fick en del diskutabla domslut mot sig samtidigt  som det missades en del domslut til LUGI:s fördel. Tänker bl a på ett mål som Casper Käll gjorde regelrätt men det blev bortdömt. LUGI-spelarna började bli lite trötta som ledde till några missade inspel samt kanske lite svaga avslut i viktiga läge. Men det dröjde ända till ca 55 min innan Malmö var ikapp. De sista fem minuterna var det stökigt på plan. Och det blev en del beslut där lagen hade olika uppfattning.

Malmös målvakt Robin Hellberg ska naturligtvis ha beröm för sin insats i andra halvlek. Simon Sejr Jensen ska också vara nöjd med sin insats som helhet.

Karl Wallinius blev utsedd till LUGI:s bästa spelare och han sammanfattar matchen i Cmore:

– Det är svårt att vara nöjd efter en förlust, speciellt som vi ledde så länge. Jag tycker vi har den här matchen men vi tar slut. Vi bränner en del bra läge i slutet. I första halvlek håller vi våra avtal fullt ut och då blir det bra men vi missar några i andra halvlek.

En besviken Tomas Axnér sammanfattar matchen så här:

Vi gör absolut en av våra bästa matcher denna säsong. Vi leder i 55 minuter men sedan i slutet blir vi lite passiva i några lägen och tappar skärpan. Några bollar gick fel väg liksom några domslut. Och sedan får vi göra ett byte extra i och med att Marcus inte är med idag. Men killarna ska ha en eloge för att de gör en fin match.

LUGI:s målskyttar:

Karl Wallinius 6, Lucas Pellas 6, Casper Käll 4, Theo Übelacker 3, Carl Möllerström 3, Isak Persson 2, Nikola Stefanovic 1, Niclas Paradis 1, Hugo Forsberg 1