Triumf mot Kristianstad

Det gick undan i fredagens Skånederby mellan LUGI och IFK Kristianstad. Lyckligtvis hanterade LUGI det höga tempot bäst och gick segrandes med 33–29.
– Vi spelade som ett riktigt lag, konstaterade Casper Käll till CMore efter slutsignal.

Det var ett energiskt LUGI som tog revansch på IFK Kristianstad för höstens tolvmålsförlust. Redan från start kopplade Vinrött greppet och gick upp i tidig ledning. Anfallsmässigt stämde det mesta och målskyttet fördelades fint mellan hemmaspelarna. Framförallt kom LUGI igenom på utsida två och från kanterna.

Däremot var det instabilare bakåt. Om det inte vore för Simon Sejrs 19 räddningar hade Skånederbyt kunnat slutat med bortaseger.

– Jag tycker vi stundtals står bra bakåt. Men Simon har ju en del viktiga räddningar, sade Carl Möllerström till CMore i paus som även berömde karaktären på derbyt.

– Vi spelar en rolig handboll tycker jag. Det är mycket fart och fläkt, fortsatte Möllerström som slutade på tre mål.

17–16 skrevs halvtidssiffrorna i Lund. En underhållande första halvlek var till ända med LUGI i förarsätet.

I andra halvlek fortsatte LUGI att föra matchen. Hemmalaget spelade rutinerat och höll nere de tekniska felen. Inledningsvis hände IFK med i målprotokollet.

Men så småningom kom det matchavgörande rycket. Inom loppet av sex minuter hade 21–21 blev 27–21. Ett ramstarkt hemmaförsvar och sylvassa kontringar låg bakom rycket i matchen. I samma sekvens fick IFK:s Johan Nilsson syna det röda kortet. Detta efter en sen eftersläng på LUGI:s Fredrik Olsson.

De två poängen låg i luften när Isak Persson utökade till 30–23 i den 53:e minuten. Men trots underläge med sju bollar lyckades Kristianstad skapa spänning. Gästerna fick matchen dit de ville och kontrade in reduceringarna. 31–28 var ställningen med två minuter kvar att spela.

Men LUGI höll undan och gick till slut segrandes med 33–29. Målbäst blev högersexan Isak Persson med 10 mål.

– Vi spelade som ett riktigt lag. Alla bidrog, sade Casper Käll till CMore som fortsatte:

– Vi spelar så som dem brukar göra .Vi straffar på allt och spelade kliniskt och rutinerat.

I och med segern seglar LUGI upp på femteplats i Handbollsligan. Nästa match spelas mot Eskilstuna Guif på onsdag.

LUGI – IFK Kristianstad 33–29 (17–16)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 10, Casper Käll 5, Carl Möllerström 3, Markus Sjöbrink 3, Viktor Hallén 2, Niclas Paradis 2, Theo Übelacker 2, Hugo Forsberg 2, Fredrik Olsson 2, Simon Sejr, Axel Andersson,

Utvisningar, LUGI: 2×2 min. IFK Kristianstad: 3×2 min + ett rött kort.