Tredje raka segern för LUGI

LUGI är inne i en stark trend just nu. Den här gången besegrades IFK Skövde med 28–21 i Sparbanken Skåne Arena.
– Vår bästa försvarsinsats för säsongen, säger Marc Uhd.

Det var en jämn match mellan två formstarka lag som utspelades i Lund. LUGI och IFK Skövde följdes åt under hela första halvlek där något lag aldrig ledde med mer än ett mål. Inför pausvilan hade de vinröda ett litet kommande när de ledde med 12–11.

Väldigt jämnt var det också under inledningen av andra halvlek. Det var först i den 39:e minuten som LUGI gick upp i en tvåmålsledning när Casper Käll satte 17–15. Under samma period var LUGI väldigt framgångsrika i försvarsspelet och det bäddade för att man kunde rycka ifrån västgötarna.

I den 49:e minuten satte Steven Plucnar Jacobsen 21–18 på straff och därefter blev det proppen ur för LUGI. Efter Jack Thurins reducering gjorde de vinröda fyra raka mål – två av dem från Axel Andersson som innebar att LUGI gick upp i en femmålsledning.

LUGI fortsatte att hålla tätt bakåt och när slutsignalen ljöd stod det klart att man besegrat IFK Skövde med 28–21.

Det var en överraskning att vi vann med sju bollar. Matchen var väldigt jämn i stora delar, vi rann ifrån under de sista fem minuterna, säger Theo Übelacker och fortsätter:

– Det var rätt målfattigt i första halvlek där vi var tvungna att kämpa för våra mål. Vi gick in med en uddamålsledning i halvtid och fattade att vi måste fortsätta så här för att det skulle gå vägen.

Übelacker var en av de främsta spelarna på planen med sina sex mål.

– Jag kunde haft lite mer disciplin i avsluten första halvlek, men jag får väl ändå vara nöjd.

Just nu vinner ni på löpande band. Vad har hänt med laget?
– För det första har vi fått till ett enormt bra försvarsspel och samarbete. Det är en grund att jobba på. Sedan har anfallet bara blivit bättre och bättre. Vi har en bra sammansvetsad trupp, folk kommer in mer och mer och förstår varandra. Det tog lite tid att lära känna varandra.

LUGI:s tränare Marc Uhd var mycket nöjd över segern mot Skövde och lyfter fram försvarsspelet som en avgörande del.

– Vår fina defensiv lade grunden till segern. Rasmus Nilsson, Steven Plucnar Jacobsen, Adrian Hesslekrans och Fredrik Olsson var riktigt bra bakåt idag. De hade bra förståelse för varandra. Detta var vår bästa försvarsinsats för säsongen.

LUGI – IFK Skövde, 28–21 (12–11)

Målskyttar, LUGI: Axel Andersson 7, Theo Übelacker 6, Casper Käll 6, Fredrik Olsson 3, Steven Plucnar Jacobsen 2, Isak Persson 2, Adrian Hesslekrans.

Utvisningar, LUGI: 3×2. IFK: 6×2.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.