Tomas Axnér inför dagens match LUGI–IFK Kristianstad

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Förra veckan bröt LUGI förlusttrenden – nu väntar ett hett möte med IFK Kristianstad i Sparbanken Skåne Arena.

– Vi ska gå in med ambitionen att skaka dem, säger Tomas Axnér inför matchen.

Efter tre raka förluster bröt LUGI trenden förra veckan när man slog OV Helsingborg på bortaplan med 29–24.

– Det var skönt. Vi hade lite press på oss i och med förlusterna innan och att det kommer två svåra matcher mot IFK Kristianstad och IFK Skövde. Det var bra att killarna klarade av att vinna. Det var en måstematch men spelarna hanterade det på ett avslappnat och skönt sätt. Det var inte krampaktigt, snarare ett beställningsjobb, säger Tomas Axnér.

Var det viktigt för laget att vinna efter en sämre resultattrend?
– Absolut. Under hösten har vi visat att vi kan vinna måstematcherna. Vi har inte tappat poäng mot något lag som ligger efter oss i tabellen. Det är vår styrka med det här unga laget. Om vi kan fortsätta vinna mot de lagen vet vi att vi kommer sluta runt sjua-åtta och gå till slutspel.

Under december och fram till EM-uppehållet väntar en hektiskt period med sju matcher, flera mot tufft motstånd.

– Under den här perioden vill vi dels fortsätta att utveckla spelet. Vi har hittat några anfallslinjer som passar oss väldigt bra, så det gäller att slipa till det och utveckla vidarespelet i starterna. Rent poängmässigt är det samma sak som förut. Det gäller att vinna rätt matcher.

Under söndagen väntar ett hett möte med IFK Kristianstad i Sparbanken Skåne Arena. Förra säsongens seriesegrare har börjat hitta formen och vann senast mot Wisla Plock i Champions League.

– De har börjat rada upp segrar och haft två bra prestationer i Champions League. I ligan har de mosat lagen i de senaste omgångarna. De har hittat tillbaka till spelet och tyngden. Kristianstad har övergett rullespelet och börjat spela mer som ifjol. De har många skickliga handbollsspelare och har en tyngd som få lag i Sverige kan matcha.

Senast LUGI mötte Kristianstad var i årets premiär av Handbollsligan. På bortaplan ledde LUGI efter 40 minuter, men tappade och förlorade till slut med 24–31.

– Då tycker jag att vi hittade rätt på många saker, men deras försvarsspel och kontringar gjorde att de vände till seger. Ser man till helheten har vi inte råd att ha någon dipp på söndag. Det hade vi mot OV Helsingborg där vi släppte fem raka mål, men det blir svårt att ha det mot Kristianstad. Med djupa svackor och måltorka går det inte att slå dem. Vi måste vara jämna.

Vad förväntar du dig för typ av match?
– När vi mött dem tidigare har det varit ganska försvarsinriktat. I den här matchen tror jag att det kan bli lite mer fart. Det kommer att bli en tuff match, men vi ska gå in med ambitionen att skaka dem och överraska.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.