Theo Übelacker inför IFK Kristianstad

Theo Übelacker börjar hitta formen efter en lång tids skadeproblem. 20-åringen berättar om vägen tillbaka och hur LUGI ska vända trenden i Handbollsligan.

Efter en tids skadeproblem är Theo Übelacker tillbaka på handbollsplanen. Den unge högernian har haft en överansträngd ljumske och missat flera matcher den här säsongen, men på sistone har Übelacker spelat mer regelbundet.

– Jag börjar komma tillbaka mer och mer. Det är egentligen inte den fysiska formen som har hindrat mig på sistone, det är snarare självkänslan som jag måste hitta tillbaka till. Överansträngningen som jag haft är väldigt och det är inte helt borta än, men det känns bättre nu.

Übelacker slog igenom som 18-åring säsongen 2019/20 när han gjorde 57 mål i grundserien, men under det senaste året har skador gjort att han inte fått någon större kontinuitet.

– Det har varit väldigt frustrerande. Oavsett hur det har känts på träningarna har jag inte fått ut det jag hoppats på i matcherna. Och när jag inte kunnat spela överhuvudtaget har det varit tråkigt att känna att man inte kan bidra till laget, säger han och fortsätter:

– Men nu börjar vinden att vända. Förhoppningsvis kommer det att gå bättre och bättre, men det finns aldrig några garantier för det. För min del handlar det om att fortsätta jobba hårt.

Under den senaste veckan har LUGI spelat två kvartsfinaler mot Eskilstuna Guif i ATG Svenska cupen och där lyckades vinrött ta sig vidare till semifinal efter en stark hemmamatch. Theo Übelacker gjorde sju mål när LUGI vann det första mötet med 38–29 och det bäddade för avancemang.

– Det är såklart kul att vi har tagit oss till semifinal. Innan säsongen var det vissa som var tveksamma kring Svenska cupen, men det har varit ett roligt och annorlunda initiativ. Vi ska göra vårt bästa för att ta oss ännu längre.

I ligaspelet är LUGI fortfarande kvar i bottenträsket. Efter tio omgångar är laget näst sist på fyra poäng, men efter den dåliga starten har laget börjat komma igång.

– Det handlar om att ge allt på träningar och matcher samt förbereda oss på bästa sätt. Sedan tycker jag att vi hade en del otur i början med några poäng som föll bort i slutsekunderna. Det kanske har varit lite brist på rutin också som vi behöver få in i laget. Det kommer nog behövas för att fortsätta på det spåret vi jobbar för att komma in på.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd när LUGI ställs mot IFK Kristianstad som vunnit sju raka matcher och gått upp i serieledning.

– Det är en extrem utmaning. I början av säsongen såg de lite skakiga ut, men nu har de verkligen jobbat upp sig. Det ska bli intressant att se vilket lag vi möter och hur vi ska tackla deras spelare och främsta hot.

Vilka saker sticker ut hos Kristianstad som ni måste hantera?
– Rent anfallsmässigt gäller det att hålla koll på deras skytte och assistspelet med linjen som kan bli farligt.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.