Supertalangen Axel Månsson väljer LUGI HF

En av Sveriges absolut största, unga talanger har nu gjort sitt klubbval och det föll på LUGI HF!

Det finns knappt några superlativer kvar att beskriva Lödde Vikings 16-årige Axel Månsson. Han nämns överallt som en av svensk handbolls kommande stjärnor och att hans klubbval föll på LUGI HF är otroligt roligt och spännande! 

– Vi är väldigt stolta och glada att Axel valde att fortsätta sin handbollskarriär och därmed påbörja sin elitkarriär hos oss i LUGI HF. Axel är en extrem talang som är väldigt mogen i sitt spel och jag är helt säker på att detta blir helt perfekt för båda parter. Axel ska såklart få växa in i elitmiljön utan att pressas. Tids nog kommer han att låta höra talas om sig, det är jag helt säker på! Det är en riktigt härlig kille vi fått in klubben och han har ju sedan en tid redan tränat med A-laget så även om det är ett stort steg att ta så är vi alla helt övertygade om att Axel kommer att fixa det galant, säger Kenneth Andersson, Sportchef i LUGI HF.

Axel Månsson kommer från en renodlad handbollsfamilj där både mamma och pappa tidigare varit elitspelare och tränare. Även storebror Albert har tidigare ställt för samma utmaningar och är nu en lovande spelare i OV Helsingborg. Axel går i gymnasiet i Lund nära Sparbanken Skåne Arena och har redan tränat en del med vinrött.

– Jag har under en tid tränat med LUGI och känner att miljön i klubben ger mig goda förutsättningar för att utvecklas. Jag gillar dessutom tränarna och deras långsiktiga utvecklingstänk, säger Axel Månsson.

– Därefter är det också en fördel att det är nära mellan hallen och Polhemskolan där jag går gymnasiet. Jag förväntar mig att få växa in i seniormiljön i min takt för att sedan kunna göra nytta för LUGI, avslutar Axel.

 

Spelarinfo:
Namn: Axel Månsson
Född: 2005
Moderklubb: Lödde Vikings
Position: M9

 

För mer information, vänligen kontakta:

Sportchef Kenneth Andersson
kenneth@lugihandboll.se
Mobil 0708-124959

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.