Storseger i första kvartsfinalen

LUGI har kopplat grepp om dubbelmötet med Eskilstuna Guif i ATG Svenska cupen. Måndagens målkalas i Lund slutade 38–29 i vinröd favör. Returen spelas på fredag.

Gästande Eskilstuna Guif tog sin första time-out med tio minuter kvar att spela i första halvlek. LUGI, som då var i ledning 14–10, stod för en väl genomförd start på matchen och var effektiva i sitt anfallsspel.

En av flera vinröda delikatesser under kvällen kom när Theo Übelacker distinkt skickade in 15–10. Högernian gjorde överlag en stark insats och börjar visa gammal god form efter sin axelskada.

Andra halvlek inleddes strålande av LUGI. Redan efter åtta minuter tog Guifs huvudtränare Zoran Roganovic sin andra time-out, nu i underläge 17–24. Casper Käll och Hugo Forsbergs kvicka fotarbete gjorde försvarsarbetet svårt för gästerna.

När sedan Isak Persson kom in på högerkanten rann det iväg för LUGI som till slut vann med 38–29. Därmed har Marc Uhd och hans manskap ett nio bollar stort försprång när returen spelas på fredag kväll i Eskilstuna.

LUGI – Eskilstuna Guif 38–29 (19–16)

Målskyttar, LUGI: Theo Übelacker 7, Isak Persson 7, Fredrik Olsson 5, Casper Käll 4, Hugo Forsberg 4, Oliver Olsson 3, Axel Andersson 3, Simon Axelsson 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Rasmus Nilsson.

Utvisningar, LUGI: 1×2 min + ett rött kort. GUIF: 6×2 min.

Arkivfoto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån