Storförlust mot Hallby

Hemmapremiären i Sparbanken Skåne Arena blev ingen rolig historia. LUGI var aldrig nära att hota Hallby och förlorade med 23–32.

LUGI följde upp förlusten mot Hammarby förra veckan med att kamma noll även i säsongens första hemmamatch. LUGI tog ledningen med 1–0 genom Fredrik Olsson, men efter det kom man aldrig ikapp. Hallby ryckte ifrån tidigt och redan efter 16 minuter var LUGI i sju måls underläge. Avståndet höll sig också till halvtid där Jönköpingslaget ledde med 17–10.

Pausvilan hjälpte inte för LUGI:s del. Istället ryckte Hallby ifrån ytterligare och efter 36 minuter var LUGI elva mål bakom. Fredrik Olsson var lagets bästa spelare framåt med åtta mål, men de vinröda hade stora problem i försvarsspelet som Hallby kunde utnyttja. Gästerna hade full kontroll på matchen och behöll den trygga ledningen matchen ut. Slutsiffrorna i Sparbanken Skåne skrevs till 23–32.

På fredag får LUGI nästa chans att spräcka poängnollan när man ställs mot Alingsås HK borta.

LUGI – Hallby, 23–32 (10–17)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 8, Hugo Forsberg 3, Casper Käll 3, Oliver Olsson 2, Isak Persson 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Simon Axelsson, Axel Andersson, Adrian Hesslekrans.

Utvisningar, LUGI: 2×2 min. Hallby: 2×2 min.