Stark bortaseger mot IFK Ystad

LUGI har fått upp ångan! Ikväll tog de vinröda sin andra raka seger i Handbollsligan när de bortaslog IFK Ystad med 32–21.

Efter den starka segern mot IFK Kristianstad kom LUGI med gott självförtroende till bortamötet med IFK Ystad. Man tog också kommandot direkt i Ystad Arena och med kvarten spelad ledde LUGI med 7–2 när Adrian Hesslekrans satte sitt tredje mål.

LUGI fortsatte att ösa på framåt och höll nere siffrorna bakåt. Victor Hedberg storspelade i målet och med tio sekunder kvar av första halvlek fastställde Isak Persson halvtidsresultatet till 15–8.

I andra halvlek tog LUGI död på matchen tidigt. I den 37:e minuten dubblade Rasmus Nilsson de vinrödas ledning till 20–10, vilket innebar att LUGI kunde spela av matchen utan några större problem. Fredrik Olsson, som visat upp en stark form under säsongen, gjorde sitt åttonde mål i matchen och i slutsekunderna spikade Casper Käll resultatet till 32–21.

Därmed tog sig LUGI förbi IFK Ystad i tabellen och avancerade till en elfte plats, en poäng bakom Hallby som ligger på säker mark.

IFK Ystad – LUGI, 21–32 (8–15)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 8, Adrian Hesslekrans 5, Oliver Olsson 5, Rasmus Nilsson 4, Isak Persson 3, Axel Andersson 2, Casper Käll, Anton Sandström, Simon Axelsson, Steven Plucnar Jacobsen

Utvisningar, LUGI: 1×2. IFK: 5×2