”Skönt att slå ur underläge”

Tuffast möjliga utmaning väntar för LUGI när H65 Höör kommer till Sparbanken Skåne Arena. Kenneth Andersson vill inte att laget ska bjuda serieledarna på för mycket i söndagens toppmöte.

– Vi behöver få bort deras kontringsspel, säger LUGI-tränaren.

Efter den senaste hemmaförlusten mot Skuru har LUGI tagit två raka bortasegrar – först mot Boden och senast mot Kungälv med 23–22.

– Det var mycket som var bra mot Kungälv. I slutet av första halvlek ledde vi med några mål, men på en och en halv minut stod det helt plötsligt lika. Sedan gör vi det jättebra i 15-20 minuter av andra halvlek, men Kungälv kom nästan ikapp. På fyra minuter förlorade vi med 5–0 och det var synd att vi satte oss i den sitsen. Svackorna har varit för djupa på sistone och jag hoppas att vi lär oss av det. Mot Kungälv kändes det onödigt, säger Kenneth Andersson.

Kenneth Andersson menar också att de senaste veckorna varit hackiga med flera spelare som missat träningar på grund av skador. Det har i sin tur smittat av sig på spelet.

– Insatsen mot Kungälv speglar hur det sett ut på senare tid. Vi har inte fått någon kontinuitet på varken träning eller match. Skadorna har varit lite för många och vi har inte djupet i truppen för att klara av det. Vi vill hela tiden utveckla spelet, men nu har vi fått stanna upp lite. Det gör att det varit för djupa dalar i matcherna med för mycket tekniskt. Förklaringen är att vi inte haft tillräckligt mycket tid för att träna tillsammans, och då finns det inga genvägar.

Nu ställs LUGI mot H65 Höör, som leder SHE, hemma i Sparbanken Skåne Arena.

– Med tanke på den fasen vi är i just nu är det kanske inte det bästa laget att möta. Men vi har haft en hel vecka att slipa på spelet. Vi måste kapa ner de tekniska felen i matchen, H65 Höör är att av de bättre lagen på att straffa motståndarna och det har vi inte råd med, säger Kenneth och fortsätter:

– I grundserien har Höör inte förlorat mot ett svensk lag förutom Skuru på de två senaste säsongerna. Så det blir en härlig utmaning där vi måste prestera bättre än vi gjort på slutet. Vi måste få dem att hamna i situationer där de inte kan prestera maximalt. Vi har definitivt material för att slå alla lag, men då gäller det att få till det kollektiva spelet.

Hur vill ni få matchbilden att se ut för att kunna rubba dem?

– Vi behöver få bort deras kontringsspel och dra ner på tempot. Om vi ska lyckas med detta kommer det nog bli en ganska målsnål historia. Men vi måste också sätta vårt eget försvarsspel för att själva få några gratismål. Vi kan inte spela i högt tempo och trycka hela matchen, det finns inga lag som slår Höör och Skuru på det sättet. Det är skönt att slå ur underläge ibland även om man ligger fyra.

Skribent Marcus Heed

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.