Seger i första semifinalen

LUGI har ena foten i final efter att ha besegrat Amo i första ronden med 32–28. De vinröda tog tag i semifinalen tidigt och har övertaget inför returen på onsdag.

Efter de två starka insatserna mot IFK Skövde reste LUGI till Alstermo för att möta allsvenska Amo i den första semifinalen av ATG Svenska cupen. Cupmatchen inleddes som vanligt med shoot-out där Amo tog ledningen med 2–0 inför avkast. Hemmalaget gjorde också matchens första spelmål och ledde med 3–0 efter en minut.

Efter åtta minuter började LUGI komma igång på allvar, framförallt genom Fredrik Olsson som skulle sluta på hela elva mål. Fyra raka mål från de vinröda gjorde att man tog ledningen med 8–6 och i halvtid behöll man samma avstånd när Casper Käll satte 14–12.

Amo har fällt flera lag i högstaligan under sitt cupäventyr och man visade att man inte tänkte ge sig mot LUGI. Laget höll jämna steg med LUGI under långa perioder, men efter 35 minuter stod de vinröda för det matchavgörande rycket när Fredrik Olsson och Theo Übelacker såg till att man gick upp i en trygg ledning med 20–16. Amo kröp visserligen något närmare men i slutsekunden fastställde Hugo Forsberg segern till 32–28 när han snodde bollen från motståndarna och krönte en stark insats med sitt sjätte mål.

Härnäst väntar ett hemmamöte med IFK Ystad i Handbollsligan. På onsdag spelas semifinalreturen mot Amo i Sparbanken Skåne Arena.

Amo HK – LUGI, 28–32 (12–14)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 11, Oliver Olsson 8, Hugo Forsberg 6, Theo Übelacker 2, Adrian Hesslekrans, Casper Käll, Steven Plucnar Jacobsen, Simon Axelsson, Victor Hedberg.

Utvisningar, LUGI: 2×2 + ett rött kort. Amo: 3×2.