Säsongen slut för LUGI Dam

Den tredje semifinalen mellan Sävehof och LUGI blev den jämnaste av de tre kamperna. Trots LUGI-ledning i paus efter en fin halvlek, så kunde Sävehof ändå ta över fullständigt i andra och till slut vinna med 32-24. Därmed får Sävehof spela final, medan säsongen tyvärr tog slut för LUGI.

LUGI drog ner på de tekniska felen och visade skärpa i avsluten samtidigt som man stod riktigt bra bakåt. Och visst gav det resultat under första halvlek. Efter en mycket bra genomförd första halva visade resultattavlan 14-16 i paus. Cecilie Bjerre dundrade in 5 mål, vissa från både 10 och 11 meter och Olivia Löfqvist hade ett fint facit både från 6 meter och från strafflinjen.

Tyvärr så fick hemmalaget vind i seglen i början av andra halvlek. Från 14-16 till ledning med 21-18. Då kastade Kenneth Andersson in timout-kortet. Men efter 20 minuter hade de gulsvarta gjort 11 mål medan LUGI bara mäktat med 3. Och vi vet alla att ett underlägen med 5 mål mot Sävehof är ett tungt berg att bestiga. Det var det även denna afton. Till slut orkade inte de vinröda att hänga med trots att man försökte både länge och väl. Sofie Börjesson bommade också igen i hemmamålet och till slut så blev det en klar seger med 8 mål, 32-24. Hemmalaget vann andra halvlek med 18-10. Därmed också 3-0 i matcher och en final att se fram emot för IK Sävehof.

Cecilie Bjerre blev målbäst i bortalaget med sina 8 mål. Priset som LUGI’s bästa spelare gick dock till kapten Olivia Löfqvist.

Olivia Löfqvist blev utsedd till LUGI’s bästa spelare ikväll (arkivbild)

Ingen sm-final för LUGI, alltså. Men en semifinal mot Sävehof är ändå ett snäpp bättre än förra året, då man missade slutspelet.

Kenneth Andersson var såklart inte nöjd efter förlusterna, men erkände att motståndarna var numret för stora denna gång.

Sävehof är ett riktigt bra lag och vi räcker helt enkelt inte till i denna semifinalserie. Men förra säsongen tog slut i början av mars. Nu har vi förlängt denna med två månader och kan förhoppningsvis förlänga nästa ännu mer, sa Kenneth i C More’s sändning.

Som sagt, säsongen tog slut för LUGI ikväll. Därmed var det också sista matchen i LUGI  för bland andra Emma Navne och Olivia Löfqvist. I alla fall för denna gång. Nya äventyr väntar nästa säsong för dessa trotjänare och vi önskar dom lycka till i sina nya klubbar.

Och vi ska samtidigt hälsa en del nya spelare välkomna till LUGI så småningom. En viss Bella Gulldén känner de flesta till…

Stort tack för denna säsong, LUGI Dam! Vi ses efter sommaren!

Matchfakta semifinal 3:5

IK Sävehof-LUGI HF 32-24 (14-16)

Målskyttar:

Sävehof: Frida Rosell 10, Tamara Haggerty 6, Trine Mortensen 5, Jamina Roberts 4, Laura Jensen 4, Stella Huselius 1, Frida Högaard-Nielsen 1, Thea Blomst 1

LUGI: Cecilie Bjerre 8, Olivia Löfqvist 6, Ofelia Hallberg 5, Amanda Andersson 3, Mariann Gabrielsen 1, Amanda Iséni 1

Utvisningar: IKS 1×2 min LUGI 1×2 min