Sarah Boye Sörensen till LUGI

LUGI stärker sitt lag i SHE genom att värva Sarah Boye Sörensen från Boden Handboll. Högersexan ansluter till laget direkt och är spelklar till helgens bortamatch mot Kungälv. 

Sarah Boye Sörensen kom till Boden i fjol och gjorde 40 mål i SHE. Under den här säsongen har danskan haft stora skadeproblem, men i januari gjorde hon comeback. Nu är hon klar för LUGI under resten av säsongen 2020/21. Sörensen är spelklar redan till nästa match mot Kungälv. 

– I och med att Jonna Jelbring återvänder till Ystad så fanns det en lucka att fylla på högersex och eftersom Boden tagit in ersättare för Sarah under hennes skadeperiod blev detta riktigt bra för båda parter. Sarah är ju en rutinerad högersexa som jag tror klarar av att hoppa in i ett lag så här mitt i säsongen, och nuvarande grupp har ju blivit något av experter på att ändra i gruppen mitt under säsong, säger Kenneth Andersson.

I januari lånade LUGI in Jonna Jelbring från Ystads IF med förutsättningen att hon flyttar tillbaka om det finns en chans att division 1 återupptas. Efter helgens match mot Kungälv återvänder därför Jelbring till Ystads IF. 

– Vi har hela tiden varit fullt införstådda med premisserna för Jonnas lån. Vi tackar henne för den korta tid det blev i LUGI och hoppas att hon får avsluta med flaggan i topp mot Kungälv på lördag, säger Kenneth Andersson. 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.