Oscar Jensen tillbaka i LUGI

Oscar har verkat i LUGI som spelare i ett par omgångar och lämnade senat LUGI 2018, men är nu alltså tillbaka i föreningen!

Denna gång är det dock inte som målvakt och inte heller i den nyöppnade baren i Arenan som annars påminner om Oscars huvudsysselsättning på Tegnérs i Lund…

Oscar kommer nu att verka som mentor åt LUGIs unga målvaktspar Victor Hedberg och Kasper Hall och vi ser verkligen fram emot att ha Oscar tillbaka i föreningen igen!

”Min förhoppning är att jag med min mångåriga erfarenhet kan bidra med värdefulla tips och vägledning gällande målvaktsspel. 

Både Victor Hedberg och Kasper Hall är skickliga målvakter med rätt inställning och en vilja att ta ytterligare steg. Sen har jag dessutom förstått att det finns fin återväxt på målvaktssidan underifrån så arbetet känns väldigt inspirerande. 

Vinrött blod rinner alltjämt i mina ådror och det känns bra att få möjligheten att betala tillbaka efter många fina år som spelare i föreningen”, säger Oscar Jensen själv om sin nya roll.

Sportchef Kenneth Andersson kommenterar värvningen:

– Vi har velat ha Oscar tillbaka för att jobba i denna roll som mentor åt våra målvakter ett tag men det har inte riktigt passat in förrän nu för Oscars del. Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta en gammal storspelare tillbaka till oss det kommer bli perfekt för Victor och Kaspers utveckling att kunna bolla med en erfaren målvakt. Oscar har redan tagit sig an uppgiften och kommer finnas med både på en del matcher och på träningar. Att vi får ”hem” just OscarJensen är viktigt för att ge våra målvakter en ännu bättre möjlighet att utvecklas, men det är också viktigt för LUGI som förening att få tillbaka spelare som slutat och få dem att engagera sig för att kunna bidra som kulturbärare i andra roller än på planen”. 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.