Olivia Löfqvist inför Kungälv

Hon gör sin sjunde säsong i LUGI och togs nyligen ut ligalandslaget. Oliva Löfqvist är nöjd med lagets säsongsinledning och ser fram emot hemmapremiären i Sparbanken Skåne Arena.
– Kungälv är ett lag som vi måste prestera bra emot, säger lagkaptenen.

LUGI har vind i seglen efter en lyckad premiär där man besegrade Skara på bortaplan med 33–28.

– Det var riktigt skönt. Skara är ett topptippat lag, så det var starkt att besegra dem. Dessutom på bortaplan efter en lång resa. Så det var skönt att åka hem med två poäng, säger Olivia Löfqvist.

Vad betydde segern för laget?
– Den betydde mycket och det visar att vi kan slå de topptippade lagen. Vi har samma chanser att vinna varje match oavsett motstånd.

I vanlig ordning spelade Olivia Löfqvist en stor roll både offensivt och defensivt. Bland annat bidrog lagkaptenen till tre mål framåt.

– Jag tycker att det känns bra för egen del. Formen är bra och jag hade en bra sommar där jag kunnat bygga upp mig.

Nyligen togs 23-åringen också ut i ligalandslaget som kommer att ha ett träningsläger i Eskilstuna mellan 6-8 oktober. En annan spelare som blev uttagen är Tyra Axnér som lämnade LUGI i somras för Herning-Ikast.

– Det är superkul att komma med. Det blir en bekräftelse på att det man gör är bra. Jag ska fortsätta att kämpa.

Hur resonerar du kring att vara med i ligalandslaget?
– Det är som ett mellanting mellan att vara med i u- och a-landslaget. Det är ett bra sätt att förbereda sig för landslaget om den dagen skulle komma. Det är kul att de tror på mig och ser ens potential.

Efter den övertygande segern mot Skara väntar nu hemmapremiär i Sparbanken Skåne Arena mot Kungälv som också fick en bra start i SHE.

– Det ska bli sjukt kul att spela på hemmaplan med publik igen. Kungälv hade bra förstamatch där de vann med elva bollar, så det är ett lag som vi måste prestera bra emot. Jag tror det kommer bli en match med mycket fart. Jag hoppas att vi kan få till försvar- och målvaktsspelet, så att vi kan göra några lätta mål.

Under veckan har LUGI dragits med flera skador och sjukdomar, och det är osäkert hur många spelare som är tillgängliga för matchen mot Kungälv.

– Nu kommer spelare att få ta större ansvar än i vanliga fall när hela truppen är med. Men det är ett bra sätt att visa upp sig. Att man vill, kan och är redo. Laget ska se det som en bra utmaning.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.