Ny storseger mot Hallby

Tomas Axnér började direkt efter hemmamatchen att prata om hur bra Hallby var på hemmaplan samt att det gäller att vara med hela tiden. Och predikningarna hade absolut gett effekt. Efter en mycket stark första halvlek med bra försvars- och målvaktsspel så ledde LUGI med 8-14. Och den ledningen behöll man matchen igenom där slutresultatet blev 22-29 till LUGI.

Lucas Pellas var i god målform, 8 mål totalt idag.

Theo Übelacker inledde målskyttet två gånger om, Lucas Pellas kompletterade vilket gav en 0-3 ledning. Hallby kom ikapp men LUGI:s försvars- och målvaktsspel gjorde att LUGI fick en hel del kontringsmål där Lucas Pellas var den som satte bollarna i mål. Hela 7 mål blev det för Lucas i första halvlek. Även Karl Wallinius välriktade skott gav utdelning 3 ggr i första halvlek. I försvaret ska mittblocket med Sjöbrink och Paradis ha beröm liksom Karl Wallinius, Philip Jonsson och Theo Übelacker. Anton Hagvall låg på 46 i räddningsprocent i första halvlek.

– Vi hade bestämt oss för att gå ut och möta dem tidigt så att de ej fick igång sitt fartfyllda anfallsspel sade Karl Wallinius efter matchen i Cmore-sändningen.

I andra började LUGI lika starkt som man avslutade första och var uppe i en 10-målsledning. Och LUGI kände sig säkra. Men Hallby kom tillbaka när LUGI kände sig trygga. 5 mål var det som skiljde mellan lagen vid ställningen 20-25. Men LUGI skärpte till sig och snyggade till siffrorna till 22-29.

Om Pellas var den dominerande målskytten i första så tog Casper Käll över den rollen i andra halvlek.  Hela 4 ggr slank han emellan Hallbyförsvaret i andra halvlek. Han hade gjort ett mål i första halvlek också. Karl Wallinius ångade på som i första halvlek och gjorde ytterligare 3 mål i andra halvlek. Junioren Rasmus Nilsson gjorde sin debut i Handbollsligan och då passade han på att göra sitt första mål där också.. Det kommer sannolikt att bli många mål till från honom.

Även Victor Hedberg gick in mellan stolparna och han började lika bra idag som i Lund i måndags med en frilägesräddning.

– Jag tycker vi hade koll på matchen. Jag är väldigt nöjd med vårt försvar i det uppställda spelet säger Tomas Axnér. När vi leder med 10 mål så tappar vi koncentrationen lite och Hallby får luft under vingarna. Men vi reder ut det på ett bra sätt avslutar Tomas pratstunden.

I Hallby så var William Hermansson bästa målskytt. Målvakten Samuel Johannesson ska också ha beröm för en del frilägesräddningar.

I LUGI var Lucas Pellas bästa målskytt med 8 mål. Karl Wallinius fick ihop 6 mål och Casper Käll 5.

Målskyttar LUGI

Lucas Pellas 8, Karl Wallinius 6, Casper Käll 5, Theo Übelacker 3, Carl Möllerström 2, Isak Persson 2, Rasmus Nilsson 1, Philip Jonsson 1, Hugo Forsberg 1.

LUGI hade 5 utvisningar

Domare Mohamed Abdulkadir och Johan Gedda

Publik 1142

Nästa match för LUGI:s räkning är mot Sävehof under Lundaspelen. Den 28 dec kl 20:30 så träffas vi i Arenan. Det brukar bli stämningshöga matcher med mycket publik, bara det en upplevelse.

Till dess önskar vi alla en GOD JUL!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.