Ny seger för Farmen Herr!

Fredagskvällen bjöd på en härlig bortamatch mot IF Kristianstad (IFK Kristianstads utvecklingslag). Efter en jämn första halvlek drog Farmen iväg i andra och vann övertygande med 10 bollar.

Inför den sjätte omgången låg Farmen på tredje plats i Div 1 södra medan IF Kristianstad låg på sjunde. Dock skall sägas att IF Kristianstad hade inledningsvis haft en smula tuffare spelschema. Därför såg matchen på pappret ut att bli en jämn historia.

Första halvleken präglades av ett ganska fartfyllt tempo där det blev kamp om varje mål. Såväl Farmen som IF Kristianstad hade ett hyggligt anfalls- och försvarsspel. Efter kvarten spelad stod det 9-9. Efter ett par straffar, någon utvisning och stabilt målvaktsspel gick man till halvtidsvila med siffrorna 15-14.

I pausen måste Nemanja och grabbarna pratat igenom hur de skulle lägga upp resten av matchen för från första minuten spelade Farmen ett par hack bättre. IF Kristianstad kände sig bland annat nödgade till att både köra en vanlig och en dubbelpunkt. Sista kvarten var mer eller mindre en uppvisning i målskott från nästan samtliga spelare i Farmen. I slutsekunderna stänkte man in det sista målet och kunde konstatera att man vunnit med 10 bollar och slutresultatet 34-24. Säsongens bästa målskillnad.

Inför denna sjätte omgång låg Farmen på tredje plats. Något man också befäste och har nu tre poäng ner till lokalkonkurrenten HK Ankaret.