Ny förlust mot Sävehof

Efter den ”hedersamma” förlusten borta mot Sävehof i förrgår, var det dags för den traditionsenliga matchen lagen emellan under lundaspelen. Denna gången var det också de gulsvarta från Partille som gick segrande ur striden. Segersiffrorna skrevs till 32-23 efter ledning med 17-8 i paus.

I matchen i måndags fick Sävehof övertag direkt via ledning med 5-0 efter några minuter. LUGI jobbade visserligen sig ikapp, men det kostade för mycket och man orkade inte fullfölja upphämtningen, utan föll till slut med 23-30.

Idag kom LUGÍs första timeout efter knappa 10 minuter, när gästerna ledde med 6-2. Och efter knappa 15 minuter, när ljustavlan visade 2-9, kom nästa. Då hade LUGI endast åstadkommit ett spelmål framåt. De tekniska felen var dock fler, vilket Sävehof inte var sena att utnyttja. Hemmalaget hade svårt att få till något konstruktivt framåt och i avsaknad av storskytten Cecilie Bjerre, så var det en aning tunnsått med skyttet från 9 meter. När man väl kom till lägen, både från 9 meter och från 6 meter, så stod en viss Johanna Bundsen i vägen. Tyvärr så var det en markant klasskillnad i första halvlek, som gästande Sävehof ledde med 17-8 efter 30 minuter.

Två snabba mål signerade LUGÍs bästa spelare idag, Amanda Iséni, ingav lite hopp i början av andra halvan, och LUGI hade en bra period just där. Och i målet, så fick Victoria Solli Berg tag i en hel del bollar, vilket gjorde att LUGI höll jämn steg med bortalaget om vi räknar bara andra halvlek. Nu hjälpte detta ju inte efter underläget efter första halvlek, men en liten gnutta hopp inför fortsättningen i SHE ingav det ändå. Segersiffrorna för gästerna från Partille skrevs till 23-32. Målmässigt helt jämnt i andra, alltså.

Sävehof vimlar, som alla vet, av landslagsspelare och andra rutinerade stjärnor. Idag gick juryns pris hos gästerna till Elin Ernelind, som med sina snabba fötter stod för många kontringsmål. Även nämnda Johanna Bundsen hade stor del i segern med sina räddningar och precisa utkast.

Tania Knudsen stod för 5 mål i matchen mot Sävehof (arkivbild)

Amanda Iséni, som med sina 8 mål, fick priset i hemmalaget. Hon var också matchens bästa målskytt. Företagsam och orädd, var hon den som vågade ta för sig främst i andra halvlek. Även Victoria i målet får ett extra plus idag, precis som Tania Knudsen, som var säker från högerkanten, när passningarna väl nådde ut till henne.

Inte mycket att säga om en förlust mot Sveriges klart bästa lag. LUGI får ta med sig att man fortsatte att spela och inte helt ge upp, trots ett hopplöst underläge i paus. Och tyvärr, så fortsätter skador och sjukdomar att ställa till det för de vinröda. Annars var det stora glädjeämnet att se Clara Lerby på planen igen, inte bara som straffskytt. Inga mål från sin kant, men ett tufft och bra försvarsspel fick vi se. Välkommen tillbaka, Clara!

Nästa match för LUGI’s del spelas den 8/1. Då möter man VästeråsIrsta på bortaplan. Läge för revansch efter 13-målsförlusten på hemmaplan?