Marc Uhd inför hemmapremiären

ATG Svenska cupen är i full gång och LUGI fick en drömstart förra veckan när man besegrade Kärra HF på bortaplan. Nu väntar en tuff hemmapremiär i Lund och mer bekant motstånd i form av seriekollegan IFK Ystad.
– Vi kommer få det tufft, säger huvudtränare Marc Uhd.

Med slutsiffrorna 40–32 var det ett glatt LUGI-gäng som vände hem förra veckan från Hisingen i Göteborg. Allsvenska Kärra HF blev en munsbit för Marc Uhds mannar som likt fjolårssäsongen i stor omfattning består av yngre spelare.

– Det var stor skillnad mellan lagen. Vi ledde med 22–14 i paus trots att de började med 3–0 ledning efter shoot-out. Det blev en konstig match med många mål där vi dessutom fick spela Isak Persson som högertvåa. Det var tydligt att vi var det bättre laget, sammanfattar Marc Uhd som fick se sina nyförvärv presentera sig i vinrött.

– De gjorde det riktigt bra. Jag tycker de passar perfekt in i gruppen. Anders Lynge stod för fina räddningar och Steven Plucnar Jacobsen bidrog framåt och bakåt.

Bästa målskytt blev Oliver Olsson som är ny från Amo HK. Med sina 28 år är han även äldst i LUGI:s trupp, följd av Fredrik Olsson (25 år) och Anders Lynge (24 år). Saknas från förra året gör bland annat Karl Wallinius, Niclas Paradis, Markus Sjöbrink, Viktor Hallén och Simon Sejr.

– Bristen på rutin blir en utmaning för oss i år. Jag ska inte säga att jag är oroad men jag är spänd på hur våra grabbar hanterar det. Många av dem har inte spelat i Handbollsligan förut. Vi är unga och oerfarna vilket vi vill vara men vi är lite extra sårbara i år. Men jag tycker vi har en go harmoni och dynamik i gruppen, fortsätter Udh som betonar vikten av att få en bra start på säsongen.

– Det blir extra viktigt i år. Vi behöver en tro på det vi gör är riktigt. I fredags vann vi en träningsmatch mot Ajax Köpenhamn vilket var gott att se.

Närmast på tisdagskvällen väntar säsongens första hemmamatch. IFK Ystad kommer på besök i Svenska cupens andra omgång.

– Vi kommer få det tufft. Theo Übelacker har problem med höften och kommer inte kunna spela. Inte heller Steven kommer till spel.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.