Magisk derbyseger mot Kristianstad

Med säsongens bästa publiktryck i ryggen tog LUGI hem två viktiga derbypoäng mot IFK Kristianstad. Segersiffrorna 30–27 gör att de vinröda på nytt lyfter i tabellen.

– Det var grymt att ge publiken två sköna poäng ikväll, sade Isak Persson som själv fastställde slutresultatet.

1 643 personer bevittnade onsdagens Skånederby mellan LUGI och IFK Kristianstad. Hos både Isak Persson och huvudtränare Marc Uhd var inramningen det mest bestående intrycket från kvällen.

– Det var en fantastisk kuliss med mycket liv på läktarna. Det var coolt att se och viktigt för killarna att ha en åttonde spelare i matchen. Publiken gav energi vilket verkligen behövdes. Jag har en underbar känsla, kommenterade Uhd efter segern.

– Det känns grymt att ge publiken två sköna poäng ikväll. Vi krigade verkligen för detta, tillade Isak Persson som var den som satte spiken i kistan i Sparbanken Skåne Arena.

Måltjuven Persson lade iskallt in straffen som innebar 29–27 med halvminuten kvar att spela. När Kristianstad sedan missade sitt avslut var Persson hungrig efter ett sista mål och skickade in slutresultatet 30–27 framför en jublandes hemmaklack.

– Såklart speciellt att göra dem två målen framför klacken. Inför straffkastet var det bara att gilla läget och inte darra.

På nio meter stod Casper Käll och Fredrik Olsson för två fina prestationer. Med total elva mål från de båda lirarna fick de Kristianstads tunga försvar på fall.

– Både Casper och ”Fredde” var bra idag. Speciellt Casper som haft det svårt hittills. Han vann alla dueller, kommenterade Uhd.

I mål noterades Victor Hedberg för hela 15 räddningar. Kvällens match var tveklöst en av Hedbergs främsta i LUGI-tröjan.

– Det var imponerande att se Victor idag. Han tvingas ta en stor roll och stort ansvar och tacklar det riktigt gott, fortsatte Uhd som berömde hela lagets förmåga att skrälla på nytt.

– Vi vann mot Malmö, krossade Guif i cupen och vann idag igen. Det är starkt av killarna som saknar erfarenhet jämfört med ett lag som Kristianstad. Men med goda förberedelser går det. Killarna ska ha beröm för det idag.

Bästa LUGI-målskytt för kvällen blev föga förvånande Isak Persson. Sjumålsskytten tar därmed nya kliv i Handbollsligans skytteliga, nu på en sjätteplats. Hos gästerna glänste Markus Olsson som landade på åtta fullträffar.

Nästa match för LUGI spelas onsdag den 1 december borta mot IFK Ystad.

LUGI – IFK Kristianstad 30–27 (15–14)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 7, Fredrik Olsson 6, Casper Käll 5, Hugo Forsberg 3, Oliver Olsson 3, Steven Plucnar Jacobsen 3, Theo Übelacker 2, Albin Carlsson.

Utvisningar, LUGI: 2×2 min. KRI: 5×2 min.

Arkivfoto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.