LUGIs klubbchef lämnar för nytt uppdrag

LUGIs klubbchef Patrik Bengtsson lämnar för nytt uppdrag ”varit en ära att få jobba i en av Sveriges mest framgångsrika föreningar”

Efter mer än fem säsonger som LUGIs klubbchef går Patrik Bengtsson vidare till nya uppdrag.

Patrik kom till klubben 2016 som klubbchef i en då nyskapad roll. Tillsammans med LUGIs då nytillträdda Ordförande Peter Andersson påbörjade de ett tydligt utvecklingsuppdrag som innebar en professionaliseringsresa med två fokusområden i organisation och ekonomi.

– Jag drivs av hjärta och lust i allt jag gör och de senaste fem åren har varit oerhört lustfyllda samtidigt som de senaste 18 månaderna nog varit något av det mest utmanande som både jag och LUGI upplevt, säger Patrik Bengtsson.

– Patriks insats för att stärka klubbens ekonomi och utveckla dess organisation har varit helt avgörande för att vi står där vi är idag. Att vi kom helskinnade ut ur pandemin har vi till stora delar Patrik att tacka för. Hans nyfikna driv, säljande personlighet och exceptionella arbetsförmåga har starkt bidragit till klubbens professionaliseringsresa som ännu pågår, säger Karl Löfmark, LUGIs Ordförande.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha hjälpt till att skapa framtida förutsättningar för ännu större framgångar både på och utanför planen. Men det är också med stor glädje jag har bestämt mig röra mig vidare och tillsammans med Eurofinans fortsätta utveckla padelsporten i Sverige, fortsätter Patrik Bengtsson.

– Det här beslutet har gått fort och självklart blir det en tuff utmaning att hitta en ersättare till Patrik. Det viktiga för oss är nu att hitta en ny klubbchef som vill fortsätta utveckla föreningen och det är viktigare att det blir rätt än att det går fort, det får ta den tid det tar helt enkelt, säger Karl Löfmark.

– Jag har trivts oerhört bra i LUGI men detta erbjudande var svårt att tacka nej till. Jag vill tacka spelare, ledare, alla medarbetare och Partners för den här tiden. Det har varit fem fantastiska år och är oerhört glad åt alla nya människor jag lärt känna genom en klubb som, enligt mig, är en av Sveriges mest framgångsrika!, avslutar Patrik Bengtsson.

Patrik Bengtsson lämnar, efter tre månaders uppsägningstid, sitt uppdrag som Klubbchef för LUGI HF till årsskiftet för ett nytt uppdrag som VD för NPT Challenger AB som driver Sveriges främsta padeltour, Eurofinans Invitational.

 

Foto: Avdo Bilkanovic – Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.