LUGI-vinst i omstarten!

Det blev en riktigt bra omstart i SHE för LUGI´s damer. Det blev vinst med 28-26 borta mot Skövde HF i en match som LUGI höll på att tappa i slutet av matchen efter stor ledning i paus.
Albana Arifi var en av många duktiga spelare idag

LUGI inledde matchen bäst. Med ett rappt och snabbt anfallsspel och kvicka kontringar kunde man ganska omgående ta kommandot i första halvlek. Ledning med 5-2 efter 7 minuter blev ändå ganska omgående 5-5 sedan hemmalaget fått bättre ordning på sitt spel framåt, samtidigt som gästande LUGI hade sämre utdelning trots fina lägen att dryga ut sin ledning. Men efter LUGI´s tillfälliga svacka fick laget snabbt ordning på sitt spel igen och bakåt stod man bra framför Hanna Popaja mellan stolparna. Och trots missade frilägen och en del bortkastade kontringar, så gick bortalaget till ledning med 15-8 efter 30 minuter. Sista målet satte Tyra Axnér på ett frikast i sista sekunden. Målbäst i en riktigt bra halvlek av LUGI var Emma Navne och Olivia Löfqvist med 3 mål vardera.
I andra halvlek såg det mesta frid och fröjd ut. I alla fall till en början. LUGI höll avståndet till Skövde och såg ut att gå mot en bergsäker seger. Men, som alla vet, så ska det spelas i 60 minuter… Och med ca 10 minuter kvar var LUGI-ledningen nere i 3 mål. Efter LUGI-timeout och Skövde-utvisning som hemmalaget vann med 2-1 kom ytterligare en utvisning, denna gången på Emma Navne i LUGI. Ett nytt mål av Skövde skakade om LUGI-lägret riktigt, men när Sarah Carlström stegade in och tog ett stort ansvar med 2 raka mål, så var saken klar! Skövde kom aldrig ifatt även om det var nära. Med lite flyt kunde hemmalaget snott en av poängen, men gästerna från Lund höll undan in i mål och kunde jubla ihop när slutsignalen ljöd och ljustavlan visade 26-28.
I hemmalaget var det främst Hannele Nilsson som var nära att förstöra för LUGI idag. Mycket duktig framåt och målbäst i Skövde med 5 mål.
Hos LUGI var det Clara Lerby som var främsta målskytt med sina 6 mål. Säker i sina kontringar och även säker straffskytt idag. Plus i kanten också till Emma Navne, Albana Arifi och Tyra Axnér som dock hade stor hjälp av resten av laget när man grundlade segern i första halvlek.
Sammanfattningsvis en riktigt bra första halvlek av LUGI, medan andra har en del att önska. Kanske infann sig en viss omedveten säkerhet när man ledde med 7 bollar. Nu redde LUGI ut stormen och hakade på topplagen i SHE. Fortfarande parkerar man på fjärde plats i tabellen. Fullt godkänt av Kenneth Andersson och laget efter en något turbulent höst.
Efter lite julfirande är det dags för LUGI att ta sig an Sävehof redan på annandagen. Match i Partille kl 15.00.