LUGI vann rysarmatch mot Hallby

Enligt tipsprognoser och annat förhandstips så var Hallby favoriter i denna match. Det mesta talade till deras fördel. Men LUGI försökte verkligen att bjuda upp till motstånd. Lagen följdes mer eller mindre år hela matchen där det var som störst 3 måls skillnad. I halvtid var ställningen 16-15 och till slut blev det 31-30 till LUGI. Ett stort grattis till laget.

Efter 10 min stod det 6-6 men Hallby gjorde ett ryck till 6-9. LUGI-publiken blev lite tystare men snart stod det 10-10. Då hade det gått 20 min. Det ska nämnas att LUGI tog timeout vid ställningen 8-10, en lyckad timeout kan man säga. Vem var det då som bar upp laget. Vi måste nämna Victor Hedberg i målet. Av utespelarna så var nog André Tuzov den apelare som bar upp laget men även Axel Månsson, Axel Andersson, Axel Janhall och Anton Sandström ska ha beröm för sin insats. 16-15 till LUGI var ställningen efter halva matchen.

Försvar- och målvaktsspelet fortsatte att hålla bra klass i andra halvlek. Men Hallby var förbi vid något tillfälle. Och både André Tuzov och Axel Månsson fortsatte att bidra i målskyttet. Även Måns Simonsson var stabil på sin kant. Trots två missade sjumeterskast så klarade LUGI att hålla undan. Hallby hade sista anfallet men LUGI:s aggressiva försvarsspel fick utdelning och en felpassning gjorde att det kunde bli LUGI-vinst med 31-30.

Det har gått lite trögt i de första matcherna bland annat på grund av en ryggskada” sade en glad André Tuzov efter matchen, ”Idag stämde det och jag vet att laget är bra när vi visar som idag. Det är bara hårt jobb som gäller, vi tränar och unnar varandra de här vinsterna” fortsatte André som faktisk är den enda som är född på 1900-talet i LUGI.

Matchens lirare i LUGI blev Axel Månsson med sina 9 mål men det kunde lika bra blivit André Tuzov. I Hallby blev Skipagötu matchens lirare.

Fakta: Lagen hade vars två utvisningar. LUGI hade 8 målskyttar och Hallby 11. Anton Sandström blev skadad efter 18 min i andra halvlek.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 9, André Tuzov 9, Axel Andersson 4, Måns Simonsson 3, Anton Sandström 2, Adrian Hesslekrans 2, Axel Janhall 1, Assar Kammenhed 1

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen

Publik 688

Nästa match för LUGI är borta mot Aranäs den 13 okt.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.