LUGI-triumf i första kvartsfinalen

LUGI i allmänhet och Victor Hedberg i synnerhet gjorde en alldeles strålande bortainsats och slog IK Sävehof med uddamålet i Partille. Det betyder att de vinröda nu har tagit ledningen i kvartsfinalserien med 1–0.

Det var en av säsongens mest underhållande matcher. LUGI och IK Sävehof spelade högkvalitativ handboll och stångades svettiga i 60 minuter.

Men till slut var det de vinröda som drog det längsta strået. Mycket tack vare en glimrande Hugo Forsberg och ett följsamt försvarsspel. Men inte minst Victor Hedberg som spelade utomjordiskt bra.

– Hans sista tio minuter var enorma, menade Marc Uhd efter slutsignal.

LUGI:s huvudtränare fortsatte:

– Jag vet inte hur många räddningar han har. Men jag blev riktigt imponerad. Sen var försvarsspelet mycket bra. Jakob Söderberg har inte många minuter i slutspel men han gjorde det riktigt bra mot Elias Á Skipagøtu.

Det var annars ett LUGI som fick spela i motvind. Ett tidigt rött kort på Steven Plucnar Jacobsen satte gästerna i en jobbig sits.

Men en beundransvärd lagmoral gjorde att bortalaget hela tiden hängde med Sävehof. 14–16 skrevs paussiffrorna i Partille, innan LUGI växte sig större och större i andra halvlek.

– Jag är mest nöjd med vår karaktär och vårt försvarsspel. Det var hög nivå på spelarna idag, berömde Uhd.

Det avgörande målet kom från Theo Übelackers vänsternäve. Med två sekunder kvar sköt han in 24–25.

– Vi ska vara stolta över prestationen idag. Men detta var bara en match. Nu ska vi njuta ikväll och imorgon innan hårt jobb väntar på måndag, avslutade Uhd.

Kvartsfinal 2 i Lund spelas om en vecka på lördag.

IK Sävehof – LUGI 24–25 (16–14)

Målskyttar, IKS: Elias Á Skipagøtu 8, Rune Schrøder 4, Sebastian Karlsson 4, Sebastian Spante 3, Emil Berlin 2, Felix Möller 2, Simon Möller.

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 9, Hugo Forsberg 5, Rasmus Nilsson 3, Isak Persson 3, Theo Übelacker 2, Axel Andersson, Jakob Söderberg, Adrian Hesslekrans.

Utvisningar, IKS: 5×2 min. LUGI: 1×2 min + ett rött kort.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.