LUGI tappade ledning

LUGI fick en bra start mot Alingsås och ledde i halvtid. Men i andra halvlek hade vinrött svårt att stå emot motståndarnas forcering och förlorade med 23–28.

LUGI inledde piggt i Estrad under fredagskvällen och tog en trygg ledning. Efter 13 minuter hade vinrött ryckt ifrån till 7–3 och tvingade motståndarlaget till en timeout. LUGI fick bra träff i försvarsspelet och hade chansen att dryga ut ledningen ytterligare när Alingsås drog på sig tre tvåminutersutvisningar inom loppet av en minut, men Anton Hagvall stod för några viktiga räddningar i AHK-målet.

Fredrik Olsson och Isak Persson var hetast i LUGI:s offensiv. Strax före paus stod den sistnämnde också för en het kandidat till säsongens mål. Persson fick en japanare, hoppade upp och kastade bollen bakom ryggen och in i mål. LUGI gick till halvtidsvila med 13–10.

– Vi får en otroligt bra start där vi smäller på duktigt bakåt. Sedan får vi det lite tuffare att göra mål i slutet och har några tekniska fel, sa Hugo Forsberg till C More i paus.

I andra halvlek hade LUGI svårt att få till en liknande prestation och medan Alingsås tryckte på för en upphämtning. Efter 40 minuter var också motståndarna ikapp när planens gigant, Mathias Pedersen, kvitterade till 18–18.

Under den sista kvarten hade LUGI svårt att hantera motståndarna som lade in en extra växel. Alingsås stod för en stark avslutning och vann med 28–23. Därmed åkte LUGI på sin tredje raka förlust i Handbollsligan.

– I första halvlek gör vi ett jäkla jobb bakåt. Vi står bra och har fantastiska hemspring, men i andra halvlek gör vi för enkla misstag och låter dem kontra på oss. Vi får inte samma stopp bakåt och då blir det tufft, sa Fredrik Olsson till C More efter slutsignal.

Nästa match spelas på torsdag den 30 september när LUGI tar emot Önnered i Sparbanken Skåne Arena.

Alingsås HK – LUGI HF 28–23 (10–13)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 7, Isak Persson 6, Casper Käll 4, Axel Andersson 3, Hugo Forsberg 2, Albin Carlsson

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. AHK: 6×2 min.