LUGI räckte inte till mot Sävehof

Den uppskjutna matchen mellan Sävehof och LUGI, som spelades ikväll, blev till slut en klar seger för de gulsvarta. Efter en jämn första halvlek, så rann det iväg rejält i andra och till slut blev det klara 38-26 till hemmalaget. Bara för LUGI att komma igen på söndag i nästa match.

Att LUGI inte tänkte åka på samma smäll som i förra mötet, visade man direkt i inledningen. Visserligen tog hemmalaget ledningen med 4-2, men sedan var det faktiskt LUGI som dominerade större delen av första halvlek. Ledning med både 10-7 och 13-11 var inte orättvist. LUGI lyckades riktigt bra med sitt 7 mot 6, trots att Sävehof gjorde en del mål i öppen kasse, när Hanna Popaja inte hann tillbaka i målet. Sävehof kom dock tillbaka i slutet och gick till pausvila i ledning med 17-16 efter en underhållande första halvlek. Bästa målskytt första 30 var Emma Navne i LUGI, som gjorde 6 mål. När hon gjorde lagets 8:e mål var det också samtidigt Emmas mål nr 100 denna säsongen.

Sävehof rivstartade andra halvlek och gjorde 4-1 på 4 minuter. En LUGI-timeout kändes motiverad, men tyvärr hjälpte det föga. Sävehof satte gasen i botten och var snabba på att utnyttja gästernas bolltapp och andra tekniska fel. Något som en besviken Emma Navne också konstaterade i intervjun med Sportkanalen efter matchen.

Alldeles för många tekniska fel och absolut ingen godkänd match av oss. Finns egentligen ingenting att ta med sig från denna matchen, tyckte Emma.

LUGI Dam och LUGI-tränaren, Kenneth Andersson, får ta nya tag till nästa match (arkivbild)

Att det till slut blev så stora siffror speglar kanske inte matchen i sin helhet om man jämför med förra mötet, då Sävehof var fullständigt överlägsna under hela matchen. Trots raset i andra, så är ändå första 30 ok. LUGI drog ner tempot och hade bra utdelning på sitt 7 mot 6. Men visst, 38-26 visar ändå på klasskillnad idag.                                                                                                   Firma Navne-Bjerre hade hyfsad utdelning idag med 8 respektive 6 mål. Nu gäller det bara att bryta den något negativa trenden. På söndag kommer nästa chans. Då kommer sjätteplacerade VästeråsIrsta på besök till Arenan. Klockan 14 startar matchen.