LUGI i manifestationen ”Covid-19 Solidarity Act” 

LUGI går samman med Europeiska toppklubbar och undertecknar manifestationen ”Covid-19 Solidarity Act” 

Initiativet till  ”Covid-19 Solidarity Act” har tagits av Forum Club Handball (FCH), som samlar dom europeiska toppklubbarna inom herrhandbollen.
Deklarationen som har undertecknats av 46 toppklubbar i Europa är ett gemensamt ställningstagande kring spelarövergångar, aktualiserat av Covid-19.
Syftet är att behålla goda relationer och kommunikationer även under en känslig period som alla klubbar går igenom. Många klubbar upplever en ibland ansträngd, men framförallt osäker ekonomisk situation och med  ”Covid-19 Solidarity Act” ska man undvika oportunism och att klubbar parasiterar på andra klubbars utsatthet.
LUGI HF är en av dom 46 klubbar har ställt sig bakom deklarationen som är en uppträdandekodex vid spelarkontakter.
Med ”Covid-19 Solidarity Act” förbinder sig klubbarna bland annat till följande:
  • Klubbar som vill kontraktera en spelare under gällande avtal ska först meddela den nuvarande klubben innan kontakt tas med spelare/agent.
  • Spelare med kontrakt till och med slutet på säsongen 20/21, eller längre, får endast kontaktas efter medgivande från nuvarande arbetsgivare.

Den nytecknade överenskommelsen gäller för transferperioden sommar/höst 2020 men Forum Club Handball leder arbetet med att ta fram även en fortsatt överenskommelse.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.