LUGI fortsätter lagbygget med egna talanger

Klubben meddelar att man fortsätter sitt lagbygge inför nästa säsong, strategin är att lyfta egna talanger från utvecklingslaget och kryddar med spetskompetens utifrån. Samtidigt behåller man stommen från den innevarande säsongen i det framgångsrika laget som i skrivande stund spelar SM-semifinal i SHE. LUGI lyfter upp egna talanger och förstärker med mittsexa från Sävehof.

LUGI har sedan tidigare gjort klart med Emma Bromée och fortsätter nu med spelarna Felicia Toth -01 och Tyra Axnér -02 som varit i LUGI sedan Bollskolan samt målvakten Nora Rasmusson -01 som kom till LUGI i tidig ungdom från Eslövs IK.

– Nora Rasmusson som redan tränat med Elittruppen den gångna säsong har också hunnit göra sin premiär  i SHE under året. Hon har utvecklats mycket på kort tid med oss och det blir spännande att se hur långt hon kan gå, det känns väldigt rätt att fortsätta bygga på henne då hon har rätt attityd och enormt driv med en härligt positiv personlighet, säger Dragan Brljevic LUGIs huvudtränare för damlaget.

Dragan fortsätter, Felicia Toth och Tyra Axnér är två väldigt lovande niometersspelare som vi också tror mycket på i framtiden. Felicia, en mittnia med en fin spelförståelse och Tyra Axnér en av landets mest lovande vänsternior i sin åldersgrupp som redan tränat med elitlaget denna säsong med bra utveckling.

Samtidigt förstärker klubben på mittsex med en värvning från västkusten. Ebba Lundstedt kommer från Sävehof senaste säsongen och tar plats bredvid Olivia Löfqvist. En spelare med rätt karaktär och inställning som är beredd att göra jobbet som krävs.

– Jag har har valt att gå till LUGI för att ta nästa steg i min utveckling och med Dragan som tränare så lockade det lite extra. LUGI som klubb har tydliga framtidsplaner som jag ser fram emot att vara en del av, sen så verkar tjejerna vara ett gött gäng, säger Ebba.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.