LUGI-förlust mot Hammarby

Efter det månadslånga EM-uppehållet var det nu dags att dra igång Handbollsligan för herrar igen. För LUGI-s del var motståndet Hammarby, ett lag som är känt att vara hemmastarkt. Och med mycket publik och brett spel stämde det överens. Efter underläge med 19-14 i halvtid så vann Hammarby komfortabelt med 33-23.

Idag var åter Adam Wennerholm med. LUGI började svagt och det dröjde inte många minuter förrän det stod 5-1 på resultattavlan. Och då hade LUGI missat ett par klara målchanser. Hammarby fortsatte bra och det dröjde till drygt 12 minuter vid ställningen 9-4 som LUGI tog timeout. När halva halvleken avverkats stod det 11-5 till hemmalaget. Efter det förbättrades försvarsspelet från LUGI och Hammarby hade lite mer problem att hitta rätt. Och avslutningarna från LUGI satt lite bättre. Assar Kammenhed sammanfattade med att LUGI slarvade  bakåt, missar avslut samt måste bli bättre på bollsläpp i anfallsspelet. Målvaktsspelet var ingen succe från något av lagen. Victor Hedberg avlöstes av Oskar Arnell som var andremålvakt idag. Bästa målskyttar i LUGI var Axel Månsson med 5 mål och Assar Kammenhed med 3 mål. I frånvaron av Andrè Tuzov spelade Anton Bengtsson och Axel Janhall på V9 och även Anton Sandström fick en del speltid.

Det fanns ett litet hopp att LUGI skulle kunna närma sig i andra halvlek. Men så blev det inte. Hammarbys målvakt Mikael Mäkälä spelade upp sig upp sig väsentligt och det blev lite av LUGI:s akilleshäl. LUGI breddade spelet lite till yttersexorna men tyvärr så hjälpte det inte. Man skiftade målvakt igen och Oskar Arnell räddade en del skott. Han fick bl a ett av Hammarbys 8 straffkast i huvudet vilket ledde till rött kort för 9-målsskytten Victor Ahlstrand. Även Henrik Ohlsson var duktig i Hammarby.

LUGI:s målskyttar: Axel Månsson 7, Assar Kammenhed 5, Axel Andersson 3, Anton Bengtsson 3, Adrian Hesslekrans 2, Anton Sandström 1, Adam Wennerholm 1, Måns Simonsson 1

Domare: Emil Blanch och Martin Strand