LUGI föll mot Önnered

LUGI lyckades tyvärr inte få med sig några poäng från hemmamatchen mot Önnereds HK. Istället var det gästerna som kunde packa ner två poäng till hemresan via vinst med 23-20 mot ett LUGI, som inte fick det att stämma ikväll.

LUGI höll gästerna mållösa i drygt 11 minuter. Tyvärr för lundalaget , så lyckades man bara göra ett eget mål, så något tidigt ryck fick vi inte se. Istället var det bortalaget som fick upp tempo och målskytte efter den målsnåla inledningen. Fyra raka mål och plötsligt var det LUGI som inte fick sitt spel alls att fungera. Stressigt och med en hel del tekniska fel gjorde att hemmalaget fick jobba i uppförsbacke under i stort sett hela första halvleken. Dock fick man lite bättre utdelning under de sista minuterna och ställningen hölls till 8-11 efter de första 30 minuterna. Nog fanns det en hel del att prata om i pausvilan för hemmalaget. Man hade uppenbara problem att lösa upp Önnereds aggressiva 3-2-1 försvar.

Tyvärr ville det sig inte för LUGI i inledningen av andra halvlek heller. Nio mållösa minuter inledde halvleken och då hade Önnered lyckats överlista Hanna Popaja i LUGI-målet tre gånger redan. Och oflytet fortsatte för hemmalaget. Likt första halvlek, så hade man stora problem att lösa upp Önnereds-försvaret, vilket också 7-målsskytten, Tyra Axnér, påpekade i intervjun i C More efter matchen.

– Vi packar ihop det alldeles för mycket i mitten, istället för att bredda spelet, där vi ändå får till bra lägen, tyckte Tyra, som utsågs till LUGI´s bästa spelare efter matchen.

Olivia Löfqvist gjorde tre mål i matchen (arkivbild)

Önnered fortsatte att sätta sina lägen när LUGI´s målvakter, Hanna Popaja och Isabella Mouratidou, inte hade någon av sina bästa kvällar mellan stolparna. Försvaret lyckades inte heller stå emot främst Anna Bardis och Linnea Säreborn hos gästerna, som gjorde det riktigt bra i sina anfall.

LUGI var egentligen aldrig riktigt nära att komma ifatt bortalaget, utan snyggade till siffrorna först mot slutet via fyra raka mål. Tyvärr en aning för sent, dock. Detta var Önnereds match och gästerna vann välförtjänt, när LUGI inte lyckades till 100 %.

Nya tag för LUGI´s del blir det till att ta nästa lördag. Då väntar Heid på bortaplan innan EM-uppehållet.